Hej!

Den här veckan har eleverna arbetat flitigt med våra mål i matematik och svenska.  Klassen jobbar ofta bra med skoluppgifterna på lektionerna men vi måste arbeta ännu mer med att skapa en riktigt bra arbetsro i klassen.

På onsdag kommer jag att lyssna på eleverna när de läser upp läsläxan. De var så stolta och glada för sina läxor. Det var underbart att se! Läsläxan ska alla göra och jag vill att ni läser hemma, gärna fyra gånger per vecka. Ordbilderna som jag skickat hem är de ord vi arbetar lite extra med under veckan i skolan.  Det ör frivilligt att arbeta med ordbilderna hemma.

I matematiken fortsätter vi att arbeta med addition. I svenska påbörjar vi ett skrivprojekt och arbetar vidare med bokstavsinlärning och lästräning. I SO arbetar vi med ett projekt om trafik.  På NO-lektionerna arbetar vi med att undersöka och lära oss om olika trädarter.

Snart kommer eleverna att få börja arbeta med sina Ipads. Jag kommer att dela ut dem under nästa vecka. Elevernas Ipads  är endast till för att användas i skolan för skolarbete.

Vi kommer bland annat att använda Ipads för att arbeta med ett matematik-app som heter Vektor.

Barnen tränar då 20 minuter per gång tills alla genomfört 40 träningstillfällen.  I programmet löser eleverna olika problem som har med matematik, arbetsminne eller problemlösning att göra.
Barnen ligger hela tiden på en nivå där de utmanas och det är inte meningen att de ska klara alla försök med en gång. Det kan vara kämpigt ibland. Svårighetsnivån på de olika övningarna anpassas automatiskt efter varje individs förmåga.

Mer information om Vektor finns på http://cognitionmatters.org/.

Vecka 39:

måndag: Studiedag

tisdag: Studiedag

onsdag: Jag lyssnar på läsläxan.  Den nya läsläxan delas ut samt veckans ordbilder för de som vill.

torsdag: Gymnastik för hela klassen.  Ta med gymnastikkläder och handduk.

fredag:

Trevlig helg!