Hembrev v.47

Hej!

I fredags fick vi äntligen träffa vår orangutang Alba! Barnen var så glada och uppspelta, hon fick många kramar. 🙂

Alba kommer att få följa med alla elever hem.  Hon börjar följa med barn hem redan den här terminen och fortsätter sedan efter jullovet. Alba kommer med hem på måndagar och ska komma tillbaka till skolan på onsdagen. Alba kommer också att ha med sig en bok där eleven får svara på frågor och berätta lite om sig själv.  Eleven får sedan berätta om Albas besök och det som skrivits i boken för klassen.  Detta blir en träning i att stå framför klassen eller en mindre grupp och göra en redovisning. Instruktioner för Albas besök finns att läsa i hennes bok när de blir ert barns tur att få ta med Alba hem.

I svenska var veckans bokstav T och vi har arbetat med bokstaven på olika sätt. I svenska har vi också fortsatt att prata lite om  olika slags texter och fokuserat på genren sagor. Vi har pratat om hur en saga är uppbyggd (början, ett problem, en lösning och ett slut) och vad som är karakteristiskt för sagor.  Eleverna har sedan fått skiva/rita egna slut till en saga som saknade ett slut. En saga jag läste ut boken ”Sagor utan slut”. Det var spännande att se hur många olika slut det kunde bli.

I  NO har vi börja prata om faktatexter och läste gemensamt en text om samt såg en film om orangutanger.  I so arbetar vi med ett kortar tema kring nyheter.

i tisdags fick vi besök av Annelie som höll i en berättarföreställning för oss. Vi fick lyssna på en berättelse fylld av mystiska händelser, mänskliga öden och ett deckarfall som behövde lösas. Föreställningen höll på i nästan en timme och visst var det lite svårt att hålla fokus så länge men jag tycker att de kämpade på bra.

Dagar att komma ihåg v.48:

Måndag: Idrott för blå grupp

onsdag:  läsläxan in. Ta med mappen!

Torsdag: idrott för röda gruppen.

Hälsningar Ida