Vecka 10

Vi har jobbat med matematik.  Vi har haft bättre ro i klass 1b. Vi har jobbat med ugglor. Vi har sytt grodor. Vi har jobbat med klockor.

Hälsningar Abody och Adnan

Hej!

Den här veckan har vi arbetat med att skriva berättande texter och arbetet med beskrivande ord för att få berättelserna och karaktärerna mer levande.

Vi har också påbörjat nya spännande arbetsområden i So och No. I No har vi börjat undersöka materials olika kvaliteter. Eleverna var jätteduktiga på att hitta skillnader mellan en plastsked och en stålkula.  Det ska bli roligt att fortsätta utforskandet av olika materil tillsammans med elevern. I So arbetar vi med temat återvinning och miljö, ett område som engagerade eleverna mycket.

Arbetsron i klassen ha varit fantastik vid flera stunder i veckan.  Många av eleverna jobbar på jättefint.  Prata gärna med era barn hemma om hur de kan bidra  till att vår gemensamma arbetsro bibehålls och vad just de kan tänka på.

Vi har börjar med massage, jag ser att många av eleverna tycker att det är skönt och bra. Jag hoppas att detta ska leda till lugnare och mer avslappnade elever som kommer i färre konflikter med varandra.

Jag skulle ha varit på kurs i onsdags men plötsligt blev kursen inställd och det är osäkert om jag den kommer att gå. Eventuellt bytte jag läsläxdag i onödan men nu kör vi torsdagar ett tag.  Jag har samlat in elevernas mappar och nu har eleverna sina läxor i plastfickor. Skicka med plastfickan och boken på torsdag

Nästa fredag ska vi gå på en föreställning som kulturskolan anordnar. Det är en musikföreställning där vi får vara med och  sjunga tillsammans med de som uppträder. Vi har övat och kommer att öva mer på sångerna till föreställningen.

Nu önskar jag er en fin helg och hoppas på att träffa glada, friska och utvilade barn efter helgen!

Hälsningar Ida

Dagar att komma ihåg vecka 11.

Onsdag: Idrott för blå grupp

Torsdag: Läsläxa. Idrott för röd grupp