Hej alla föräldrar

vi har jobbat jättebra i 1b. har jobbat medarbetsboken mateboken veckans bokstav Är G Jätte tyst i klassrummet när vi jobbat Är det är fredag skriver någon på bloggen Måndag tisdag onsdag torsdag fredag har vi jobbat så himla bra att Ida Inte behövt höja sin röst Idag har vi fått glass för att en kille ville bjud på lite glass Det här vad det sista vi hade och skriva om

från Linnéa och Chichi 1b

Hej!

Veckan har gått otroligt snabbt känns det som och veckorna rusar förbi. Förra veckan blev det inget blogginlägg då jag glömde datorn på jobbet. Idag fick jag med mig den hem och kan därmed skriva lite om vad vi gjort den senaste tiden.

Förra fredagen var vi på musikföreställningen ”Cirkus Finemang” där vår fina musikfröken Hanna var med och showade. Det var en rolig föreställning där barnen fick delta i allsång. I slutet av föreställningen drogs vi fröknar ut på scenen för fick göra ett litet framträdande för eleverna. Det var uppskattat!

I NO har vi fortsatt med vårt projekt ”fast eller flytande” genom att arbeta med vår NTA-låda. NTA-lådan innehåller föremål som vi utforskar på olika sätt. Den här veckan fick eleverna sortera de olika föremålen utifrån givna instruktioner och dessutom sätta ord på hur de tänkt. Det var roligt, utmanade samt lite klurigt och eleverna arbetade otroligt engagerat.

Vi var och plockade skräp i onsdags som en del i vårt temaarbete i SO kring återvinning och nerskräpning. Eleverna gjorde en fin insats för miljön genom att plocka upp skräp i skogen. Vi samlade ca 20 kilo tillsammans med 1a. Ni skulle bli chockade om ni såg vad människor slänger i vår fina natur.

I båda ettorna har vi nu under några veckor åter igen börjat med Skolverkets bedömningsstöd. Resultatet är ett stöd för oss lärare när vi ska utforma undervisningen för att kunna utgå från elevernas kunskapsnivå och olika behov. Det är därför dessa görs både på höst- och vårtermin. Vi ser att alla elever har utvecklats sedan förra avstämningen. Bra jobbat alla elever!

I torsdags Rockade vi sockorna för att uppmärksamma Down syndromdagen som infallen den 21/3 varje år. Vi har då olika strumpor på fötterna som en symbol för att olikhet är bra. VISSTE DU ATT? Den vanligaste formen av Downs syndrom innebär att man har 3 exemplar av kromosom nr 21. Därför väljer vi att rocka sockorna just den 21/3. Och varför rockar vi just sockor? Jo, för att kromosomer ser ut som små kryss precis som sockor som paras ihop med hälarna mot varandra.

Sedan skolstarten har vi arbetat med att få en bra arbetro i klassen. Det går lite upp och ner.  Den här veckan har (som ni kunde läsa ovan) varit en bra vecka. Vi firade detta med glass på sista timmen idag!

Ta hand om er och era fina barn och jag hoppas på en solig och härlig helg som vi alla kan njuta av. Hälsningar Ida

Dagar att komma ihåg vecka 13.

onsdag: blå grupp har idrott

torsdag: röd grupp har idrott. Läsläxan ska in!