Veckans elevhälsning

Vi har jobbat med veckans bokstav Y. Vi har jobbat med matteboken. Vi har jobbat med häftet vi har skapat bokstäver med papper och Ida hade lovat att vi ska ha fredagsmys.

/Camilo och Alice

Hej!

Den här veckan har vi arbetat lite extra med bokstaven Y som är en lite klurig bokstav eftersom dess ljud lätt kan blandas ihop med ljuden för i och e. Om några veckor är vi klara med bokstavsarbetet i svenska och då kommer vi att börja med ett nytt skrivprojekt. Skriva är något vi gör ofta. Vi skriver både förhand och på Ipad. Varje vecka har vi nu ett återkommande inslag där vi först skriver en text förhand och sedan skriver samma text på Ipaden. Denna vecka skrev vi om grisen.

På veckans bildlektion fick eleverna göra bokstäver i 3d. De klippte och klistrade så det stod härliga till. Jag älskar verkligen att ha bild med klassen. Det finns så många kreativa elever och jag såg prov på riktigt bra samarbeten.

När jag lyssnade på läsläxan i torsdags blev jag väldigt glad över att alla verkligen verkar ha arbetat med läxan hemma, det märks på läsningen.

Nu är nu i princip klar med bedömningsstödet i svenska och matematik och jag ser att det finns ett par områden som vi behöver arbeta lite extra med. I matematiken är det många som tycker att ”Hälften och dubbelt” är svårt. Nästa vecka kommer vi därför att träna lite extra på det. Ni får väldigt gärna försöka öva detta med era barn hemma. På bland annat elevspel.se kan ni hitta övningar att göra och prata om tillsammans. https://www.elevspel.se/amnen/matematik/499-dubbelt-och-halften.html I svenska är det framförallt att skriva korrekta meningar som vi behöver öva mer på. Med en korrekt skriven mening menar jag: Stor bokstav i början av meningen (och sedan bara gemener) med mellanrum mellan orden och punkt i slutet. Jag kommer att skicka hem en liten läsförståelse och skrivövning till läsläxan nästa vecka. När eleverna gör den läxan vill jag att de skriver hela och korrekta meningar med sin finaste handstil.

Idag avslutade vi dagen med lite fredagsmys. Eleverna fick detta som belöning för att vi tillsammans arbetat så mycket med att få arbetsro. Arbetet går framåt och vi har haft många riktigt bra lugna lektioner men vi behöver fortsätta jobba med detta.

Vår gymnastiklärare Galina hälsar att det från och med nästa vecka kommer Idrotten att vara utomhus. Tänk på att anpassa idrottskläderna efter väder.

Trevlig helg!

Hälsningar Ida