Den här veckan har vi arbetat med det kunskapskrav i samhällskunskap som handlar om att eleverna ska känna till högtider och centrala berättelser ur Bibeln . Vi har pratat om påsk och varför de som är kristna firar påsk och vi är lediga från skolan.

Vi har tittat på filmer med påsktema, pysslat och tittat på en biblisk berättelse om påsken. Eleverna har arbetat hårt ända in i det sista och vi har haft en riktigt bra avslutning på veckan. Bra jobbat alla elever i 1b! Jag är så glad och stolt.

Nu tar vi alla ett välbehövligt lov från skolarbete och ses igen den 23 april. Jag hoppas att alla får ett härligt lov som ger energi som räcker för resten av terminen. Denna vecka länkar jag till ett informationsbrev från chefen för barn- och ungdomsförvaltningen i Sigtuna kommun. I informationsbrevet berättar hon om hur vi i kommunen nu arbetar för att förbättra samarbetet mellan föräldrar och skola. Målet med det gemensamma arbetet är att skapa ökad trivsel, trygghet och arbetsro. Därför kommer riktlinjer kring trygghet och arbetsro tas fram av personal, föräldraråd och ledningsgrupper. Kicka på länken och läs mer om arbetet och varför det är så viktigt att vi gör det tillsammans, för barnens bästa.

Länk till informationsbrevet: http://www.anpdm.com/public/Editor4PreviewPublic.anp/Show/41405E46764142584B71424759?ns=444A594573404A5A4576474351467449465943

Torsdagen den 9/5 har ni möjlighet att delta i Tingvallaskolas föräldrasamråd där kan ni framföra era åsikter, tankar och idéer. Om ni har möjlighet att delta så ta chansen!Mötet är på morgonen och det bjuds på frukost. Ni som vill delta anmäler det genom att skicka ett mail till vår nya rektor Jessica.

jessica.ljungvall@sigtuna.se

Avslutningsvis vill jag återigen lyfta det viktiga med att läsa för och med era barn! Läsande föder läslust och kunskapstörst och en massa andra bra saker! Det vill vi att våra barn ska ha, eller hur! Ha gärna som mål att ni läser i 20 minuter per dag under lovet.

Jag önskar er alla ett härligt lov och en riktigt glad påsk!