Veckans elevhälsning:

Vi har plantera solrosor. De va varm väder ute. Vi har ny handbok för superjeltar. Hälsningar från Benjamin och Adnan.

Vips så var veckan och snart även helgen slut. Men trots att vi bara hade en fyra dagars vecka så fick vi en hel del gjort. I NO arbetar vi nu med livscykler och framför allt solrosens. Vi har tittat på film, ritat och skrivit om och planterat solrosor. Nästa vecka ska vi fortsätta att arbeta med solrosens livscykel på olika sätt.

På svensklektionen i fredags gjorde eleverna olika korsord med vårord. Jag blev så glad och imponerad över hur duktiga eleverna är och hur mycket de kämpar. Det var också roligt att höra dem prata och diskutera stavningen av de olika orden. Jag hörde meningar som ”Hur många m är det i blomma?” ”Finns det några m i snigel?” ”Hur många bokstäver är det i blad”. Härligt!!

På tisdag kommer vi på Tngvallaskolan att delta i kampanjen ”Håll Sverige rent”. Alla klasser på skolan kommer då, någon gång under dagen, gå ut för att plocka skräp. Till lunch kommer vi att grilla korv ute på skolgården.

På onsdag är det lov. Detta eftersom 1 maj är en lovdag då både skola och fritids är stängt.

På torsdag lyssnar jag på läsläxorna. Kom ihåg att skicka med läs och skrivläxan!

Jag påminner om att  på torsdagen den 9/5 har ni möjlighet att delta i Tingvallaskolas föräldrasamråd. Mötet är på morgonen och det bjuds på frukost. Ni som vill delta anmäler detta senast den 2/5 genom att skicka ett mail till vår nya rektor Jessica. jessica.ljungvall@sigtuna.se

Det kommer ske lite omorganiseringar kring idrotten resten av terminen.  Vår idrottslärare sagt upp sig och de många lovdagarna gör att många idrottslektioner går bort.  Lösningen för  resten av terminen är följande:

v. 18 Ingen idrott för någon av grupperna.

v. 19 Vi har gemensam lek och rörelse på onsdagen i helklass (ingen idrott på torsdagen).

v. 20 Vanlig idrott på vanliga dagar med vikarie (ta med gymnastikkläder.)

v. 21 Vanlig idrott på vanliga dagar med vikarie (ta med gymnastikkläder.)

v. 22 En LÅNG promenad i helklass till Kulturskolan på onsdagen (ingen idrott på torsdagen då det är lov).

v. 23 Vi har gemensam lek och rörelse på onsdagen i helklass (ingen idrott på torsdagen då det är lov).

Soliga hälsningar Ida