Hej på er!

Det var en lite märklig känsla att vara ledig mitt i veckan, tyckte jag. Jag tror inte att jag var ensam om att tycka det och jag märkte att några av eleverna hade lite svårt med att minnas vilken dag det var idag. Det var som sagt en kortare vecka men de dagar eleverna var i skolan ha de jobbat på riktigt bra.

Som ni kanske redan uppmärksammat är nästa läs och skrivläxa till onsdagen de 8 maj. Jag kommer nu att lyssna på läsläxorna på onsdagar igen.

Innan lunch brukar eleverna vara lite trötta och hungriga. Ibland får de då titta på en film för att orka med den sista stunden innan lunch. Vi har i veckan tittat på en serie från UR som heter ”the game” och är på engelska . Serien handlar om tre barn som får ett spel. Plötsligt hamnar de mitt inne i spelet och ska lösa olika uppgifter. Eleverna är så engagerade i hur det ska gå för barnen. Jag märker att många av eleverna är riktigt duktiga på engelska.

Några har nu blivit helt klara med vår arbetsbok i svenska och andra har bara ett fåtal sidor kvar. Vi arbetar just nu med att försöka avsluta och bli klara med olika arbeten och arbetsböcker. Det är ju faktiskt inte så många dagar kvar av årskurs 1 nu.

Det är bara tjugotre skoldagar kvar innan skolavslutningen. Veckorna 19, 20 och 21 är tre ”vanliga” veckor. Sedan kommer två kortare veckor med endast tre dagars skola. Dessa är Kristi himmelsfärdhelgen följt av långhelg pga nationaldag och klämdag. Veckan efter är det skolavslutning.

Några av eleverna brukar ta med sig vattenflaskor att dricka ur vid fruktstunden. Tyvärr är det så att dessa flera gånger läckt och det blivit pölar i hallen. Det har också hänt att det läckt vatten i någons sko eller på någons kläder. Jag vill inte att eleverna har med sig vattenflaskor längre. Vi har namnade muggar i hallen som eleverna kan dricka ur när de vill ha vatten. Jag hoppas att ni tycker att det är okej.

Tillslut vill jag bara berätta om att den 14 maj firar vi fritidshemmens dag. Den här dagen har vi något som heter Talangfestivalen där elever från alla årskurser uppträder. I 1b ska några elever uppträda med en dans. Talangfestivalen börjar kl.14.30 och äger rum på skolgården. Välkomna!

Trevlig helg! Mvh Ida