Jag vill börja med att tacka och berömma de elever som framförde klassens bidrag på talangfestivalen! Ni var verkligen modiga och duktiga. Tack även till alla er som deltog i firandet av fritidshemmets dag. Pengarna som kom in efter försäljningen av fika, växter och sådant som eleverna skapat, går till fritidsverksamheten. Jag hoppas att pengarna används till något riktigt roligt.

Den här veckan har vi skrivit sagor och använt oss av appen NE-berätta. Detta tyckte eleverna var jättekul. De har arbetat så bra med sina sagor. När det varit ”elevens val-tid” har många valt att fortsätta skriva sagor. Eleverna har skrivit sina sagor tillsammans och samarbetat. Det är inte alltid så lätt att samarbeta och komma överres men jag tycker att det gått överraskande bra för eleverna. Det är så härligt att se. Vi använde samma app då vi i veckan även gjorde böcker om solrosen och solrosenslivscykel. Eleverna skriver, spelar i ljud och talad text samt målar till sina berättelser. De lär sig så snabbt de olika funktionerna och är så kreativa!

På veckans gymnastiklektion spelade vi Brännboll. Vi har som tradition på skolan att de som ska sluta årskurs 6 spelar en brännbollsmatch mot lärarna i slutat av terminen. Jag tyckte därför att det vore roligt om eleverna lärde sig reglarna i Brännboll. så att de häger med i matchen mellan 6:or och lärare. Jag kommer att vara med och spela i år då jag lovade eleverna detta, förra året. Något som de inte glömt bort… 🙂

På idrotten den här veckan kommer eleverna att ha vikarier.

Onsdag: Idrott för blå grupp, ta med gymnastikkläder.

Torsdag: Idrott för röd grupp, ta med gymnastikkläder.

I tisdags hade i vår sista musiklektion med Hanna från Kulturskolan. Nästa läsår får vi en ny lärare i musik, då Hanna har ett nytt uppdrag from nästa läsår. Vi tackade Hanna för tiden hos oss genom att ge henne ett häfte med teckningar som eleverna hade gjort.

Ett tips! Kommunens kulturskola har prova-på-kväll den 3 juni kl. 18-20. Många elever i klassen gillar att dansa, sjunga, skapa och vara kreativa så gå gärna dit! Ni kan läsa mer om kvällen via denna länk:

På måndag kommer det en konstpedagog som ska vara hos oss hela dagen. Vi kommer att prata om konst och bilder, måla bilder och lära oss om färglära dvs. att blanda till olika färger. Tänk på att eleverna bör ha kläder på sig som det inte gör så mycket om det kommer färg på.

På onsdag lyssnar jag på läsläxorna!

Jag önskar Er en trevlig helg!