Hej på er!

Det är inte många skoldagar kvar nu innan sommarlovet och vi arbetar för fullt med att avsluta arbetsuppgifter.

Veckan började lite märkligt då vi väntad på ett besök av en konstpedagog som inte dök upp. Vi fick då jobba på med de vanliga uppgifterna skoluppgifterna istället. Jag blev imponerad över hur bra klassen tog omställningen, från att ha sett framemot att få måla en hel dag till vanligt skolarbete.

Konstpedagogen kom till oss på tisdagen istället. Eleverna skötte sig jättefint och hon berömde dem flera gånger för deras entusiasm och lust att måla. Hon berättade för oss om konstnären Olle Olssons liv och konst. Vi tittade på några av hans målningar och eleverna fick berätta om vad de såg. Sedan fick vi lära oss lite mer om hur man ska göra för att blanda till olika färger. Olle Olsson målade ofta av sina favoritplatser och det var detta eleverna sedan fick i uppgift att göra. De skapas helt underbara målningar sina favoritplatser. Alla som ville fick sedan komma fram och berätta om sin målning. Avslutningsvis skrev eleverna bildtexter som förtydligade vad deras bilder föreställer. Vi hade en jättefin dag.

Gymnastiken! Vi skulle haft vikarier på gymnastiken den här veckan men det blev inte så. Istället hade jag gymnastik i helklass i onsdags. Vi spelade Brännboll.

Istället för att ha gymnastik går vi en långpromenad till Kulturskolan på onsdag. Där ska vi få lära oss mer om deras verksamhet och prova på att spela på lite olika instrument. Eftersom vi inte längre har musik med Hanna så har vi varje dagen liten sångstund i klassrummet. Vi tränar då inför skolavslutningen, dels de traditionella men även den sång vi har tänkt sjunga för er föräldrar.

Nästa vecka är en kortvecka med endast tre dagar i skolan. På torsdag är skola och fritids stängt. Fredag är fritids öppet för de som anmält behov av omsorg.

Jag önskar er en fin helg. Prata gärna med era barn om vilka ord som är okej att använda och säga och cilka som inte är det.