Hej på er!

Idag tror jag att några av barnen var lite extra trötta på kvällen. Vi gick till Kuturskolan fram och tillbaka. Många var trötta efter promenaden. Barnen var duktiga och skötte sig bra under besöket på kulturskolan. På kulturskolan berättade pedagogerna om deras verksamhet och bjöd in till den ”prova på dag” som jag har skrivit om innan. På måndag, den 3 juni kl:18-20 kan ni gå till kulturskolan och prova på deras olika verksamheter. Gör gärna det! Jag vet att det finns många duktiga sångare, dansare och konstnärer i klassen.

Idag blev vi överraskade av köket. De bjöd oss på glass eftersom eleverna har varit så enormt duktiga på att ha ”fem tysta minuter” i matsalen. Det går ut på att eleverna under fem minuter är helt tysta och enbart fokuserar på att äta och ta det lugnt. Det är ett uppskattat inslag under lunchen både av oss pedagoger men även för många av barnen. Vi behöver alla lite lugn och ro ibland. Eleverna har alltså klarar detta så bra under terminen att de nu bjöds på glass av vår fina kökspersonal. Bra jobbat!

Den här veckan har vi tagit upp arbetet med grej of the day igen. Vi har kört en grej varje dag. Be gärna barnen återberätta de olika ”grejerna” I måndags grejade jag om huggormen, i tisdags om Bockstensmannen och idag om Bamse. På SO:n har vi fått höra på när några av eleverna redovisat sina intervjuer, resten tar vi nästa vecka.

Vecka 23

Nästa vecka har även då en kortvecka och eleverna går i skolan måndag, tisdag och onsdag. På torsdag 6/6 (nationaldagen) och fredag 7/6 är det lov. Vi kommer att fortsätta  att ha Grej of the day varje dag nästa vecka. Utöver det kommer vi att avsluta arbeten och arbeta klart kapitlet vi jobbar med i matematikboken.

vecka 24

Måndag 10/6 Eleverna kommer att städa klassrummet. Ta med en namnad papperskasse att ta hem alla saker i. Ta gärna en titt på era barns hyllor. Det ska städas under lovet och allt bör vara bortplockat då.

Tisdag 11/6 Under dagen blir det brännbollsmatch mellan eleverna i åk 6 och lärarna på skolan.  klassen är publik och jag tänkte vara med och spela 🙂

Onsdag 12/6 Skolavslutningen börjar kl:8.30 ute på skolgården. Efter den gemensamma skolavslutningen går vi  tillbaka till klassrummet och har en egen liten  avslutning i klassrummet. Alla tar med sig sin egen fika.

Trevlig helg!

Ida