Vilken fin vecka vi haft. Vi har fortsatt att ha relativt vanliga skoldagar och arbetat på med matematik, svenska samt dagligen haft GOTD. Eleverna är verkligen jätteduktiga på att lyssna när jag har GOTD och de ställer många bra och nyfikna frågor. Vi gjorde också jättefina minnesböcker i onsdags.

Nästa vecka tar vi det lite lugnare och städar klassrummet, titta på Brännboll och har Disco. Skicka med en papperspåse som barnen kan ta hem sina saker i.

Tänk, barnen går nu snart ut ettan! Vilket fantastiskt år vi haft, med massor av utveckling och ny kunskap.

Jag blir också jätteglad av att höra att flera av barnen redan börjat fylla i ”läshattarna” som jag skickade med dem hem förra veckan. Bra jobbat!

Information kring ledighet eller annan frånvaro

Jag vill börja med att påminna/informera om att då ert barn ska vara ledigt från skolan måste ni först fylla i en blankett ”ansökan om ledighet”. Det är sedan vi på skolan som beviljar ledigheten utifrån elevens tidigare närvaro. Därför är det mycket viktigt att ni hör av er i god tid innan ert barn ska vara ledigt. Kortare frånvaro kan klassläraren godkänna annars är det rektorn som tar beslut om eleven kan vara ledig. I de allra flesta fall beviljas ledigheten men om en elev har mycket frånvaro kan den avslås.

Det är endast sjukfrånvaro som kan/ska anmälas på Dexter. Tänk på att själva lägga in sjukanmäla på Dexter nästa termin eftersom jag då inte kommer att ha möjlighet att svara på era SMS/telefonsamtal som rör sjukfrånvaro och liknande.

Skolavslutningen

Dag: 12/6

8.10 Klassrummet öppnar om man vill lämna fika (tänk på att vi är en nötfri skola) och sin väska etc. (skolan bjuder på saft).

8.20 Eleverna samlas utanför klassrummet vid mig och klassen går gemensamt till skolgården.

8.30-10.00 På skolgården framförs sånger, tal och den årliga rosceremonin. Därefter går vi gemensamt tillbaka till klassrummet och har ett fint avslut för 1B.

10.00 Sommarlov eller fritids

🙂