Hej på er!

Jag vill börja med att tacka er föräldrar. Jag är så glad över att ha så bra och fina föräldrar till eleverna i min klass. Jag är just nu extra glad över att utan att påminna en massa gånger fått in lapparna för utvecklingssamtalen. Samt även för att jag i onsdags fick in nästintill alla mappar med läsläxor. Det underlättar så mycket i mitt arbete med och för era barn.

Utvecklingssamtalen börjar klockan 13.00 på onsdag. Detta betyder att eleverna slutar skolan redan klockan ett den dagen. De som har fritids går till fritids. Jag ser fram emot träffa er alla och prata om ert barns utveckling i skolan.

I tisdags hade vi besök av Jessica som är lärare i årskurs 6 samt även vår IT-pedagog på skolan. Hon hjälpte oss att komma igång med att skriva texter på våra Ipads. Barnen var så duktiga och de tyckte att det var jätteroligt. Jag har bokat in ytterligare ett besök av Jessica lite längre fram, i februari. Då kommer hon att visa oss hur vi kan använda något som heter OneNote i undervisningen. Det ska bli spännande.

Jessica tyckte att eleverna var jätteduktiga sa hon. Även vår musiklärare Hanna berömde eleverna när hon haft dem i tisdags.

Jag vet att eleverna verkligen kan vara helt fantastiska så därför känns det extra tråkigt när det blir rörigt på lektionerna. Vi pratar just nu mycket om arbetsro och jobbar aktivt för att skapa en bra lärandemiljö.

På engelskan har vi sjungit sånger om veckodagarna och på musiken om månaderna. På så vis knyter vi an till undervisningen i NO där vi fortsatt med året. Vid högläsningen har jag läst böcker som knyter an till vårt arbetsområde yrken i SO.

I svenska och matematik har vi arbetat med att göra färdigt och att komma ikapp. Några av eleverna har nu en matematikläxa med hem. Jag vill att vi snart ska bli klara med matematikboken. Detta för att kunna påbörja arbetet med den nya boken och nya rolig arbetsområden så som klockan och programmering.

Tessan vår gymnastiklärare hälsar att det blir pulkaåkning på idrotten nästa vecka. Det är bra om de som har en egen hjälm tar med den. De som vill får ta med egna saker att åka på så länge som det inte är en snowracer. Detta på grund av skaderisken.

Trevlig helg!

Dagar att komma ihåg nästa vecka:

Måndag Pulka på Idrotten för blå grupp.
Onsdag: Läsläxa. Utvecklingssamtal
Torsdag: Pulka på idrotten för röd grupp.