Hej!

Idag hände något annorlunda och lite spännande i klassrummet. Fråga gärna era barn om vad som hände.

Det var en lite kortare vecka som gick väldigt fort, kändes det som. Nästa vecka blir en vecka utan avbrott för schemabrytande aktiviteter. Det ska bli härligt!

Den här veckan har vi repeterat sådant vi gått igenom tidigare på terminen.  Vi har också gjort klart sådant som inte hunnits med eller inte gjorts helt klart. Nästa vecka arbetar vi med bokstaven V samt påbörjar ett lite skrivprojekt. I matten fortsätter vi med addition. I  SO arbetar vi på med vårt projekt om trafik och i NO pratar vi om svampar och hösten.

Nu har vi gått 28 dagar i skolan. Vi räknar våra skoldagar noga och skriver upp dem i vår kalender. När eleverna har gått 100 dagar i skolan kommer vi att ha en fest och fira på olika sätt. Detta ser eleverna verkligen fram emot.

Ni har fått hem ett brev från Skolinspektionen där ni får möjlighet att tycka till om ert barns skolgång. Om ni inte sett brevet, kika i era barns väskor. Det är viktigt att ni svarar så vi vet vad ni tycker är bra och vad vi som kan bli bättre. Enkäten finns på flera olika språk – en lista finns längst ned i brevet.

Nu kan ni prenumerera på bloggen. Det finns en
ruta att fylla i här på bloggen, så ni blir
prenumeranter. Om ni gör det får ni ett
e-postmeddelande när det finns ett nytt inlägg attläsa på bloggen.

Dagar att komma ihåg vecka 39:

Onsdag: Läsläxan, skicka med plastfickan och läsprotokollet.

Jag lyssnar på när eleverna läser, sedan delar jag ut den nya läsläxan.  Det är superbra att ni skriver en kommentar i läsprotokollet. Skriv exempelvis om ni tycker att läxan var svår, för enkel eller lagom. Då är det enklare för mig att anpassa läxan till en bra svårighetsnivå.

torsdag:  Gymnastik för hela klassen.

Glöm inte att ta med gymnastikkläder och handduk. Eleverna ska vara ombytta på idrottslektionen.

Trevlig helg!!