Vi börjar med ett bidrag från eleverna om vad vi gjort i veckan.

Vi har arbeta med diagram vi har arbetat med bokstaven p vi har ritat pingviner.

Abdulvadud Emil

Nästa vecka  har vi ÄNTLIGEN kommit fram till dagen då vi ska ha vår 100 dagarsfest. Vi kommer att ha en riktigt trevlig dag med många aktiviteter där vi gör saker tillsammans i klassen.  Jag kommer att skriva mer på tisdag om vad eleverna kan ha med sig på torsdag. Jag lägger ut informationen här på bloggen samt på vårt Instagramkonto. Tingvalla_11b.

Vi avslutade arbetsveckan på topp. Vi blev klara med matematikboken och barnen fick titta i den nya boken som vi kommer att arbeta med under den här terminen.  Tyvärr saknades det några böcker så vi kommer inte att börja arbeta i den nya boken förrän alla böcker har kommit. Under tiden kommer vi att arbeta med att befästa tiokamraterna på olika sätt. Vi kommer även att arbeta för att befästa huvudräkning av tal inom talområdet 0-10. Jag vill att detta automatiseras så mycket som möjligt och att eleverna blir så säkra att de inte behöver använda fingrarna.

I veckan som gått har jag träffat flera av er på utvecklingssamtal.  Nästa vecka på tisdag träffar jag er andra.  Det betyder att eleverna slutar skolan vid klockan 13.00 på tisdag. Fritids tar emot eleverna då.

Jag har lovat att skriva hur ni får tillgång till era barns IUP:er (Individuella utvecklingsplaner) samt omdömen på IST.  Nu är det ju så att vi lärare loggar in på att annat sätt och jag kan inte logga in som vårdnadshavare. Detta gör att jag inte kan förklara alla steg. Om det är någon som behöver hjälp med att komma in på IST eller Dexter så ska jag försöka hjälpa er när vi ses.  Ni börjar i alla fall med att logga in via Skolportalen som ni når ni via länken http://sigtuna.se/sv/Barn–Utbildning/skolportalen/

På Skolportalen kan ni sedan logga in med exempelvis Bank ID. Då kan ni sedan komma in till IST; där omdömen och IUP:er finns att läsa. Via Skolportalen når ni även  Dexter där ni lägger in frånvaro. Det är alltid ni vårdnadshavare som själva ska lägga in eventuell frånvaro. Det gäller såväl vid sjukdom som ledig en lektion för till exempel tandläkarbesök. Ni ska alltså även meddela om ert barn bara är borta en viss lektion. Vid sjukdom ska ni anmäla frånvaro varje dag som ert barn är borta.  Detta är jätteviktigt och underlättar enormt för mig. Det är också i Dexter som ni själva ska kunna lägga in och uppdatera era kontaktuppgifter.

Observera att jag kommer att göra alla IUP:er synliga för er först på måndag, så det är tidigast då ni kan läsa om den här terminens IUP.

Dagar att komma ihåg nästa vecka:

Måndag: Idrotten för blå grupp.

Tisdag: Utvecklingssamtal. Skolan slutar klockan 13.00

Onsdag: Läsläxa. Observera att jag råkade skriva fel datum till några av er på läsläxan. Läsläxan är till på onsdag för alla.

Torsdag: 100 dagars fest  Idrott för röd grupp.

Trevlig helg!

Hälsningar Ida