Hej på er!

Just nu sitter jag och funderar på vart veckan tog vägen, veckan har gått så fort. Jag tror att det känns som att tiden går fort därför att vi har börjar komma in i rutinerna.

De sista veckorna har vi välkomnat nya elever till klassen och vi är nu 19 elever totalt. Snart ska vi också få en orangutang som elev…. jag undrar just hur det ska gå 😉 men det ska bli roligt och spännande. Jag tror att hon (Alba) kommer till oss någon gång efter lovet.

Tiden rusar förbi och vi har snart höstlov eller läslov som det också kallas som infaller vecka 44. Passa på att läsa lite extra mycket för och tillsammans med era barn då. Jag men även barnen själva har märk att de utvecklat sin läsning vilket är mycket roligt!

Det är ingen skola v.44 men för de elever som har fritids så är fritids öppet under lovet med undantag för måndagen (29/10) då fritids är stängt för planeringsdag.

Kultur- och fritidsförvaltningen kommer anordna massor med roliga aktiviteter under höstlovet. Klicka på länken nedan!

Höstlov2018_st

Under de kommande två veckorna kommer vi att genomföra tester för att stämma av hur långt varje elev har kommit  i sin läsutveckling samt i sin matematikutveckling. Detta gör vi genom att använda ett obligatoriskt material från skolverket, bedömningsstödet som det också kallas. Resultaten använder vi sedan för att ha som underlag då vi planerar vår undervisning så att det blir utifrån varje elevs behov.

Vi arbetar just nu med att introducera subtraktion (att räkna med minus) och flera elever tycker att det är lite klurigt.

En annan sak vi arbetar med är att verkligen förstå likhetstecknet. Det  är viktigt att tänka på att likhetstecknet betyder  att det är lika mycket på båda sidorna, inte att det ”blir” något efter likhetstecknet. Likhetstecknet betyder ju mer ”det är det samma som”. Det vil säga att det betyder att det inte spelar någon roll om det står 4 = 1 + 3 eller 1 + 3 = 4.  Det betyder ju samma sak men det kan vara svårt för eleverna att se detta. Vi kommer därför arbeta mycket med liknande uppgifter för att befästa detta ordentligt.

Vid två tisdagar framöver kommer eleverna få prova på att spela fiol och de som har fritids kommer sedan att ha möjlighet att fortsätta att spela fiol på fritidstid.

Trevlig helg!

Dagar att komma ihåg nästa vecka:

Måndag: gymnastik för hela klassen. Gymnastikläraren har förhinder på torsdag så vi flyttade gymnastiken till på måndag.

onsdag: Ta med mappen med läsläxan. Jag lyssnar på läsläxan och delar ut en ny.