Så var det fredag igen, veckorna går så fort! Dagen avslutades med att skriva i loggboken. Det har blivit en stor skillnad på elevernas skrivande sedan terminen startade, de orkar skriva mer och längre nu.

Vi har haft en ”fotbollsfri vecka” den här veckan då jag upplever att det händer en del tokigheter på fotbollsplanen under rasterna. Några elever har varit lite arga över detta men jag ser att det givit resultat och det har varit färre gråtande barn som kommer in efter rasten. Eleverna har också hittat nya lekar.

Under veckan har vi fortsatt med temat trafik. Vi pratade om hur eleverna tar sig till skolan, bland annat om var det kan vara farligt att gå om man inte ser sig för och är uppmärksam.

I matematiken har vi fortsatt träna addition och subtraktion samt tränat vår matematiska förmåga genom spelet Vektor. Eleverna jobbar på bra med Vektor och många tycker att det är jätteroligt.

Nästa vecka kommer vi att uppmärksamma FN-dagen och arbeta med Barnkonventionen. Vi kommer bland annat att få se när elever från årskurs 6 spelar teater för oss.

Jag kommer också att göra en GOTD-lektion om FN.

GOTD är en förkortning av Grej Of The Day vilket  är korta lektioner på 8-10 minuter där varje lektionstillfälle handlar om en plats, person eller händelse. Syftet med GOTD är att skapa intresse och nyfikenhet samt allmänbildning.

Nu är det bara en vecka kvar tills det att eleverna tar ett välförtjänt lov.

Trevlig helg!

Hälsningar Ida

Dagar att komma ihåg nästa vecka:

Onsdag: Jag lyssnar på läsläxan. Glöm inte mappen!
Torsdag: Idrott för hela klassen