Hej!

Vilken bra vecka vi haft. Jag var visserligen sjuk i måndags men jag fick höra att eleverna hade jobbat på bra. Det var skönt att höra!

I tisdags hade vi mycket fokus på musik, före lunch hade vi musik med Hanna vår musiklärare. Efter lunch fick eleverna prova på att spela fiol med fiollärare från kulturskolan. De elever som har fritids har nu möjlighet att gå och spela fiol vid 5 tillfällen till på fritidstid.

I onsdags lyssnade jag på läsläxan och delade ut de nya läxorna.  Jag passade också på att skicka hem en ordlista med de begrepp vi arbetat med i matematiken hittills den här terminen. Ni kan med fördel gå igenom listan tillsammans med era barn för att öva begreppen.  Låt gärna barnen förklara begreppen för er, det är bra träning.

I onsdag friade vi FN-dagen. Vi var då inbjudna på teater. Det var några elever från årskurs 6 på vår skola som spelade för oss.  Barnen var mycket nöjda med teatern och de är nu sugna på att spela teater själva. Det var kul att höra då jag har några sådana aktiviteter inplanerade framöver. Jag återkommer med information.

I torsdags hade vi gymnastik. Klassen börjar bli en för stor grupp för vår gymnastiksal. Vi kommer dessutom att få en elev till i klassen efter lovet, så få är det 20 elever i 1b.  Tessan vår gymnastiklärare vill nu dela upp klassen i två grupper. En grupp kommer att ha gymnastik på måndagar och den andra gruppen på torsdagar.

Klassen är redan indelad i två grupper. Röda gruppen och blåa gruppen. Jag tror att alla elever i klassen vet vilken grupp de tillhör. Om de inte gör det så kan ni titta på läxmappen. Har ert barn en blå mapp så tillhör det den blå gruppen och kommer att ha gymnastik på måndagar. Har ert barn en röd mapp så tillhör det den röda gruppen och har gymnastik på torsdagar.

När vi är inne på idrott så vill jag också informera om att  vi ska åka skridskor i ishallen den 13 november.

Veckan avslutades med en kanonbra fredag. Vi hade skapande och eleverna arbetade så bra. Efter lunch blev det äntligen en fest. Vi hade så trevligt!

Nu ska en lycklig och glad lärare ta helg och snart blir det även lov och ledigt för mig ett par dagar.  Jag ska bara ha en studiedag på måndag först.

Ta hand om er och era fina barn. Vi ses efter lovet!

Hälsningar Ida

Dagar att komma ihåg vecka 45:

måndag: Idrott för blå grupp.

onsdag: Jag lyssnar på läsläxan.

torsdag: Idrott för röd grupp.