Hej!

Den här veckan har vi firat Barnboksveckan!  Vi har såklart läst extra mycket . Vi har också pratat om olika begrepp kopplade till litteratur så som författare, illustratör och karaktär. Många av barnen hade egna böcker med sig. Vi läste ur dom på skoltid men även fritids har läst ur de böckerna.

Vi har också gjort söta bokmonster. Dessa kan ni se på vårt Instagramkonto.  Tingvalla_11b

Vi har också fått höra när Alaa (som är modersmålslärare i arabiska) läste Guldlock och de tre björnarna på arabiska för oss. Innan hon  gjorde det hade jag berättat och dramatiserat sagan muntligt för barnen på svenska. Sedan läste Melli sagan på serbiska för oss.

Detta gav intressanta diskussioner kring språk. När barnen lyssnade kom det många kommentarer kring olikheter och likheter mellan olika språk och ord som är lika eller liknande på flera språk. Vi pratade också om hur det kan kännas att vara ny ett land och inte kunna språket.

På engelskan läste jag en engelsk barnbok om alfabetet. Om barnen går runt och säger Chicka chicka boom boom så är det från den boken det kommer. Det är en fras som fastnar och jag har hört att några går och mumlar lite fraser från boken. Barnen gillade den 🙂

Vi hann även med att besöka våra faddrar i årskurs fyra. De läst för oss i deras klassrum. Det var spännande och till en början lite nervöst men alla verkade nöjda efter besöket. Vi tackade genom att ge dem ljuslyktorna  vi gjort.

I tisdags var vi och åkte skridskor. Det var en härlig dag. Många av barnen var riktigt duktiga på att åka och det var härligt att se hur de som kan åka hjälpte de som behövde lite hjälp för att komma igång.

Vi avslutade veckan med välförtjänt fredagsmys i klassrummet.

Boka in tisdagen den 27 november i kalendern mellan kl. 15-16. Då bjuds det på fika i skolans matsal samtidigt som ni har möjlighet att träffa oss lärare, personal från fritids, rektorn och specialpedagogen samt även skolans Trivascoacher.

Ni är också inbjudna till att delta i en föräldrautbildning vid namn ”Alla Barn i Centrum” som Marie Unander-Scharin och Mia  Aspén håller i. Om ni är intresserade hittar ni mer information här:

ABC-kurs-20-november-2018

Dagar att komma i håg nästa vecka:

Måndag: Idrott för blåa gruppen.

onsdag: Läsläxan. Ta med mappen!

Torsdag: Idrott för röda gruppen.

Trevlig helg!

Hälsningar Ida