Hej!

Jag vill börja med att berömma eleverna för deras arbete den här veckan.  De har jobbat jättefint!

Det är många i klassen som gillar att prata.  Det gör att det lätt blir  pratigt men jag tycker att de blivit lugnare i klassrummet och det råder nu ofta en bra arbetsro. I dag har vi haft en bra dag hela dagen! Det blev ett jättefint avslut på veckan.

Den här veckan har vi arbetet med pengar och pengars värde både i SO och matematik.  Vi har gått igenom begrepp som till exempel valuta, kronor, mynt, sedlar, inkomst och utgift.

I både svenska och matematik har vi provat på att arbetat på ett nytt sätt. Vi har arbetat i stationer där eleverna jobbar med olika uppgifter i cirka 10 minuter och sedan byter de uppgift och jobbar med en ny uppgift. Eleverna har varit så engagerade och arbetat enormt fokuserat vid de här tillfällena så jag kommer verkligen att fortsätta med stationsarbete.

Nästa vecka är det barnboksveckan och vi kommer att arbeta med böcker på olika sätt. Barnen får då ta med sig sin favoritbok. Glöm inte att skriva namn i böckerna så att de inte kommer bort. Några elever vill ta med böcker på sitt modersmål och det är helt okej. Vi kommer att läsa böcker på olika språk, så många vi bara kan. Jag har bjudit in vår modersmålslärare i arabiska och hon kommer att läsa en kortare saga på arabiska för oss. Jag kommer att läsa samma sagan för barnen på svenska.

Vi ska också besöka våra faddrar i klass 4 och ge dem de fina ljuslyktorna som vi har gjort till dem. Tillsammans med faddrarna kommer vi att arbeta med någonting som anknyter till barnboksveckan.

På tisdag är det skridskor så de som har skridskor och hjälm tar med sig detta. Det finns ett fåtal skridskor till utlåning så de som inte har egna kommer att kunna få prova på att åka skridskor de också.

Jag vill till slut tacka er föräldrar för ert engagemang, för att ni kommer och säger till om det är något ni undrar över och för alla fin respons jag får från er. Det värmer!

Jag önskar er alla en fin helg!

Hälsningar Ida

Dagar att komma ihåg nästa vecka:

måndag: gymnastik för blå grupp.

tisdag: Skridskor

onsdag: Läsläxan, ta med mappen!

torsdag: gymnastik för röd grupp