Vecka48.

Vi har dasat gonodl.

vi har jobat med supdrahera och kontrolera .

vi har jobat med.sifror. Helsningar1b.

Hej!

Idag fick två av barnen i klassen inleda veckobrevet och berätta vad vi arbetat med. Eleverna har själva bestämt innehållet och skrivit det på min dator. De var otroligt duktiga, inte minst för att de inte gav upp.  Det hände nämligen ett missöde och allt de skrivit raderades. Utan protester så skrev de om brevet igen.  Bra jobbat och tack så mycket Madonna och Emir. Imponerande!

Två barn kommer nu att lottas fram varje vecka för att få skriva veckans blogginlägg. Alla kommer att få prova på att skriva på datorn och att publicera sitt inlägg här.

Alba har nu varit hemma och besökt både mig och Melli så nu vill hon besöka sina nya klasskamrater. På måndag följer hon med hem till den första som fick turen att bli framlottad.

Den här veckan har vi arbetat med bokstaven M i svenska. Vi har också jobbat med läsning och som jag skrev på ett inlägg på Instagram så är jag stolt över ALLA barns utveckling då det gäller läsningen.

I matematiken har vi som eleverna skrev ovan arbetat med subtraktion och addition och hur man kan kontrollera att man räknat rätt genom att byta räknesätt. Exempelvis:  7-3=4  Har jag räknat rätt? Ja, för  3+4=7. Ganska klurigt kapitel men jag upplever att eleverna jobbar på väldigt bra i matematiken och att de tycker att det är roligt.

I So har vi pratat om nyheter och tittat på Lilla aktuellt. I No har vi arbetat med teknik. Vi har pratat om skruv, lutande planet, kilen och hävstång. Fråga gärna era barn vad de minns om detta.

Nästa vecka kommer en lite teatergrupp till oss och vi kommer att få prova på att spela teater. Det ska bli kul!

Vi kommer också att hälsa en ny klasskamrat välkommen till klassen.

Dagar att komma ihåg vecka 49:

måndag: Idrott för blå grupp.

onsdag: läsläxan in. Ta med mappen!

torsdag: Idrott för röd grupp.

fredag. Teater på skolan.

Trevlig helg!

Ida