Hej!

Återigen har två elever fått skriva lite om vad vi gjort den här veckan.

Vi har pratat om advent.

Vi har spelat teater.

vi har jobbat bra i vecan

Rukeya.  Mirana

Nu i december öppnar vi varje dag våra adventskalendrar.  Vi har två stycken, en Pixiekalender och en snällkalender. Pixiekalender är fylld med små böcker och varje dag får ett av barnen en av böckerna med sig hem. Snällkalender är från föreningen Friends och bakom varje lucka finns en uppmaning om att göra något snällt varje dag fram till jul. Jättebra kalender tycker jag. Friends har tagit fram kalender för att de vet att varje människa kan gör skillnad och att människor kan förändras och utvecklas genom goda relationer till andra.

Vi arbetar mycket  med värdegrundsfrågor och hur vi ska vara mot varandra. Ett sätt att arbeta med detta är genom teater. Idag fick vi besök av en regissör och skådespelare från ”Teater De Vill”. Han visade oss olika övningar och sedan regisserade han oss i olika scener som handlade om vänskap och hur man är en bra kamrat. Fler av barnen kände sig sugna på spela mer teater. Några ville också att vi ska öva in någonting som vi kan visa för de andra eleverna på skolan. Vi får se vad vi kan göra…men det vore roligt.

I SO:n arbetar vi med traditioner och i NO är det tema vinter. Detta kommer vi att fortsätta med även nästa vecka.  På måndag är det Nobeldagen. Det kommer vara lite extra fint i matsalen den dagen och de elever som känner för att klä upp sig lite extra får gärna göra det.  Jag kommer att göra en GOTD (mini lektion) kring Nobel samt även ett litet experiment. Allt för att stimulera elevernas intresse och nyfikenhet  för de naturvetenskapliga ämnena. På torsdag är det Lucia och då ska vi få vara  publik vid förskoleklassernas luciatåg.

Dagar att komma ihåg vecka 50:

måndag: Idrott för blå grupp.

onsdag: läsläxan in. Ta med mappen!

torsdag: Idrott för röd grupp.

Trevlig helg!

Ida