Vi börjar med elevhälsningen som Hadim och Hamza skrivit den här veckan:

Vecka 6.

Vi har arbetat med talen 13-20. Vi har jobbat bra. Vi har arbetat bra i klassrummet.

Hej!

Ja, eleverna har arbetat bra i klassrummet. De har blivit lugnare och jag har märkt att många av eleverna arbetar bättre när vi har lugn musik på i bakgrunden när de arbetar.

Den här veckan har vi arbetat med veckans ord. Vi kommer att varje vecka arbeta med ord som är vanligt förekommande i text. Exempelvis ord som vi arbetat med är; och, är, det, här osv. Jag vill att eleverna lär sig läsa de här orden med automatiserad ordavkodning, för att få upp läsflytet. Eleverna har fått skriva orden flera gånger samt läsa meningar där ordenförekommer men framför allt läsa dem flera gånger per dag då de kommer in genom klassrumsdörren. De sitter uppsatta på vår dörr!

Idag fick eleverna ta hem den nya matteboken. Eleverna har inte någon läxa men jag vet att många är sugna på att arbeta lite mer i boken. Det var flera elever som protesterade idag när jag sa att mattelektionen var slut :). Det är många som gillar matematik i klassen. OM någon jobbar hemma så är stoppsidan 21. Jag vill inte att de arbetar längre eftersom jag vill ha en ordentlig genomgång tillsammans. Speciellt nu när vi ska börja arbeta med klockan nästa vecka.

Det jag önskar att ni gör, nu när ni har boken hemma, är att skriva/fota av koden som finns på pärmens insida. Om ni går in på www.studentlittratur.se så kan ni aktivera koden och då får ni tillgång till hela boken digitalt. Ni får även tillgång till alla filmer som vi använder vid genomgångar. Det finns också en ordlista och extra uppgifter. Superbra om ert barn behöver mer träning.

Nästa vecka kommer vi att avsluta våra arbetsområden året och yrken som vi arbetat med i NO respektive SO. Nästa vecka börjar också mattetävlingen. Eleverna verkar vara mycket peppade på att delta. Vill ni veta mer om tävlingen så kan ni läsa mer på: https://www.mattematchen.se/

Nästa vecka är det studiedag på måndag, men fritids har öppet som vanligt för dem med fritidsplats.

Jag önskar Er en trevlig helg!

Dagar att komma ihåg vecka 7:

• Måndag: Ingen skola pga. studiedag.
  • Onsdag: Läs och skrivläxan in!
  • Torsdag: Röd grupp har idrott.