Nu har vi satt igång med mattematchen, dvs spel på 10 monkeys.  Eleverna har samlat en hel del poäng och vi fortsätter även nästa vecka. Licensen för spelet gäller mellan 7-14 på vardagar så under sportlovet kommer alla få med sitt lösenord så att de kan samla poäng och träna matematik även på lovet.

Vi började även att arbeta med klockan denna vecka. Hel timme hade de allra flesta koll på medan halvtimme visade sig vara lite mer av en utmaning. Vi fortsätter att träna nästa vecka. I svenska har vi arbetat på med bokstavsträning och läsförståelse. Nästa vecka kommer vi att påbörja ett skrivprojekt kring temat ”Ankor”. Ni får fråga era barn om det nästa vecka… de vet ingenting ännu.

Den här veckan kallas ”vänliga veckan” och de elever som ville fick med sig en vänlig läxa med uppgifter att göra hemma.  Läxan är frivillig att göra. Tyvärr tycker jag att eleverna inte varit så vänliga mot varandra i veckan. Jag vill gärna att ni även hemma pratar med era barn om hur vi bör vara mot våra klasskamrater och medmänniskor. Den här veckan känner jag att för mycket energi gått åt till att lösa konflikter samt att påminna om att vi vill ha arbetsro på lektionerna. Så synd då ja tyckte att vi haft det lugnare ett tag med bra arbetsro och färre konflikter. Jag hoppas att nästa vecka blir lugnare.

Då jag bor i en annan kommun än Sigtuna så har mina barn inte sportlov samma vecka som vi på vår skolan. Min dotter har lov redan nästa vecka.  Hon kommer därför att få följa med mig till jobbet nästa vecka. Hon heter Emma och gå i 4.an. Hon ser verkligen framemot att komma med mig till jobbet.

Vår idrottslärare Tessan kommer att ta över arbetet som klasslärare i en av våra 2:or på skolan då deras lärare går på föräldraledighet.  Det betyder att vi kommer att ha en annan gymnastiklärare på idrotten.  Hon heter Galina. Galina arbetar inte på måndagar så därför behöver vi byta dag för blå grupps idrott. Idrotten blir nu istället på onsdagar efter lunch. Detta gör att eleverna slutar en halvtimme senare på onsdagar dvs kl 14.  Hela klassen slutar nu alltså kl: 14 på onsdagar. Detta gäller fram till sommarlovet.

Trevlig helg!!

Dagar att komma ihåg nästa vecka

Onsdag: Läsläxan ska med tills skolan! Öva gärna på läxan flera gånger per vecka! det är viktigt att barnen får mycket träning för att bli goda läsare. Idrott för blå grupp. Hela klassen slutar vid klockan 14.00. Detta gäller resten av terminen.

torsdag: Idrott för röd grupp.