Idag skrev Bunyamin och Alice veckans hälsning från eleverna.

Vecka 8

Vi har fått ankor till klassen. Vi har lärt oss om klockan. Vi har arbetat med hel och halv timme. Vi ska ha sportlov nu.

Nu går vi alla ett mycket välförtjänt lov! Jag hoppas att alla får en chans att vila upp sig så att barnen är pigga och villiga att lära sig mycket under resten av vårterminen.

Som ni ser på datumet till nästa läsläxa så är den till torsdagen den 7 mars. Den här gången har jag inte skrivit fel datum. Jag kommer att gå en kurs på onsdagar så därför måste vi byta läxdag.

Jag hoppas att ni läser med och för era barn på lovet. Det är superbra om barnen läser lite extra under lovet så de inte tappar sina nyvunna kunskaper.  Jag vet också att barnen gillar när man läser för dem. Den här veckan har vi läst färdigt ”Handbok för superhjältar” den första delen.  Eleverna längtar efter att vi ska fortsätta med nästa del. De tyckte väldigt mycket om boken, superkul!

I måndags invaderades plötsligt vårt klassrum av små gula badankor och lika många som barn i klassen var de 🙂 och t.om namnade med elevernas namn. Många tyckte att handstilen var misstänkt lik en viss frökens…Var kommer de ifrån och vilka är de? Eleverna gjorde ankorna mer personliga genom att dekorerade dem med glitter och annat. Eleverna har sedan fått döpa sin anka och skriva ett födelsebevis till sin anka. Vi kommer att använda våra ankor som inspiration i ett skrivprojekt.

Idag avslutade vi som vanligt veckan med att skriva i vår loggbok. Jag märker en stor skillnad mellan när vi skrev de första gångerna till nu. Barnen har blivit otroligt mycket snabbare på att skriva, både för hand och på Ipads. Det är så häftigt att se den utvecklig som skett.

Alla elever har möjlighet att arbeta med mattematchen hemma under lovet.  Samtidigt som de spelar och tränar matematik samlar de poäng till klassen och tävlingen. Ni loggar in på www.10monkeys.se. Jag har skickat hem en informationslapp samt inloggningsuppgifter med barnen idag.  De kan spela gratis under vardagar mellan klockan 7-14.

Jag önskar er ett härligt lov – både för er på fritids och hemma! Vi ses igen den 4 mars!

Hälsningar Ida

Dagar att komma ihåg vecka 10:

Onsdag: Idrott för blå grupp.

Torsdag: Läs och skrivläxan ska tas med till skolan.                                                                                              Idrott för röd grupp.