Först ett par rader från veckans fixare: Vi jobbar med faktatext. Vi jobbar med bronsåldern. Vi jobbade igår med among us men matte. Vi gjorde collage igår. Nästa vecka är det nationella prov. Vi har 15 stjärnor. trevligt helg benjamin och maria

Veckan efter lovet startade lite trögt med många trötta elever i klassrummet men efter ett par dagar var vi igång igen. Jag vill påminna om hur viktigt det är att ditt barn går och lägger sig i tid på kvällarna och äter frukost innan skolan. Vi arbetar mycket på lektionerna och det märks ganska tydligt om man sover dåligt och har missat sin frukost. Att ta med en frukt eller en smörgås är bra, för att kunna äta efter tiorasten.

Nästa vecka startar vi Nationella proven och vi kommer börja med matematik. Jag vädjar om att INTE lägga planerade läkarbesök under de närmaste veckorna mellan kl.8-14. Denna vecka har vi arbetat mycker med faktatexter, både i svenskan, NO och SO. I SO fortsätter arbetet med forntiden och vi är nu inne på Bronsåldern. I NO fortsätter kroppen -arbetet. På torsdag har vi författarbesök av Magnus Ljunggren. Han kommer att vara med på teams och berätta om hur det är att vara författare.

I matematik har vi jobbat färdigt med uppställning, subtraktion med växling. Flera lektioner har ägnats åt problemlösning i hel- och halvklass. Vi har diskuterat och resonerat oss fram till vilket räknesätt vi ska använda, och hur vi vet det?

Igår torsdag, hade vi besök av specialpedagogerna på skolan samt Lisa som arbetar på centrala elevhälsan. De var i klassrummet för att observera tillgänglig lärmiljö och hur jag som lärare använder mig av bland annat bildstöd. Jag fick många fina ord efter observationen och klassen fick arbeta med ett nytt arbetssätt, nämligen stationsarbete:)

Vi måste få skryta lite även här på bloggen med vårt fina collagearbete – fåglar och hundar;)

Trevlig helg önskar Stephanie och Tessan

Nästa vecka: