Först ett par rader från veckans fixare: Hej det är Camilo och Bunyamin. Vi har gjort nationella prov och det gick jätte bra. Vi skulle åka skridskor men ishallen var stängt. Vi fick träffa en författare han heter Magnus Ljunggren på teams. Hälsningar från Bunyamin och Camilo.

En vecka kvar till påsklov, en konstig termin med pandemi och bara tre veckor mellan sport- och påsklov. Det gör såklart inte att vi arbetar mindre. Snarare tycker jag att eleverna varit fokuserade och målinriktade. Jag har sett många fina individuella prestationer under denna vecka, Vi har gjort ett muntligt prov i matematik och två skriftliga nationella prov. Vi har fyra prov kvar i matematik som vi ska göra nästa vecka.

I veckan hade vi också ett digitalt författarbesök av Magnus Ljunggren. Trots bristande teknik så satt vi i en hel timme och hade ett samtal med Magnus om hans författarskap:) Jag tyckte eleverna var intresserade och ställde bra frågor, om till exempel: hur lång tid tar det att skriva en bok? Vad inspirerar dig när du skriver? Hur gammal var du när du skrev din första bok?

I NO har vi fortsatt kroppen-arbetet och det kommer fortsätta ett par veckor till. Nu ha rvi kommit till matsmältningen.

I SO fortsätter vår tidsresa och vi är nu inne i slutet på bronsåldern.

PÅMINNELSE! Ni som lånat hem böcker från biblioteket ta med dem på måndag, senast tisdag! Vi ska lämna tillbaka dem till Shara på biblioteket:)

Som sagt, nästa vecka är det sista veckan innan påsklovet och ni som har fritids, glöm inte anmäla ert barns närvaro eller frånvaro i Tempus. Provdagar nästa vecka är måndag, tisdag och torsdag. Idrott som vanligt måndag och onsdag. Kom ihåg att passa tiden på morgonen så man inte missar bussen.

Nästa vecka:

Måndag: Idrott och NP