Först ett par rader från veckans fixare: vi har gjort klart alla matte NP. På veckan 15 ska vi skriva svenska NP, vi har jobbat med påsken och vi har skrivit fakta texter . VI ska gå till skogen idag och leker och fikar från Ellen och Linnéa, 😉

Veckorna går snabbt och nu är det redan dags för påsklov. Denna vecka har vi skrivit 4 nationella matematikprov, arbetat med olika faktatexter, och lärt oss om påsken. Vi skrev en faktatext om vår författare Magnus Ljunggren som vi träffade på teams i förra veckan. Till vår hjälp använde vi oss av en femfältare. Fråga era barn vad det är för något:)

Jag måste säga att jag är imponerad över den arbetsro som råder under många lektioner i veckan, och framförallt under nationella proven! Jag ville veta hur eleverna upplever den arbetsro som jag ser och vi utvärderade vår skala 1-10 som vi gjorde under v.3. Då tyckte klassen att måndagar var sämre än tisdag-fredag och de trodde att de berodde på att det varit helg och alla var lite trötta fortfarande. Igår när vi utvärderade så kan vi se att flera ppp

tycker att arbetsron blivit bättre under hela veckan, men framförallt tisdag-fredag. Hela 10 stycken av 18 tyckte att vi låg på en åtta under de flesta lektionerna. Om sex veckor ska vi utvärdera igen, och vårt mål nu är att framförallt få våra måndagar att bli bättre. Vii vill också ha fler än 10 som tycker att arbetsron är en åtta de flesta lektionerna. Prata gärna med ert barn om hur de upplever skolarbetet.

i onsdags fick några i klassen hålla i en bildlektion i fbk 4-6. Lärare Shara i fbk var mäkta imponerad av hur tålmodiga, hjälpsamma och duktiga treorna var!

Idag har vi varit i skogen och fikat. Klassen har samlat ihop 20 stjärnor igen och det var dags för en belöning med lek, fika och frisk luft. Som ni vet förespråkar jag att våra belöningar handlar om samspel och att göra roliga saker tillsammans som vi kan prata om länge;)

Nästa vecka är det påsklov och skolan är stängd. Vi börjar igen tisdag den 6 april kl.8.10.

Ha en fin helg och ett soligt påsklov med lite påskgodis.