Först ett par rader från veckans fixare ; den här veckan hade vi inte musik. den hära veckan va rolig för vi gjorde hällristningar. den här veckan vi har inte lånat böcker. vi har inte kollat på arkeologens dotter. vi har fåt en elev som heter Wisdom. hälsningar från Aylin och Hamza.

Hej! Vi är igång igen efter påsklovet och vi fick starta med en lite kortare vecka, skönt för alla tror jag! Jag har sett många trötta elever denna vecka. Men! Jag måste nog säga att denna vecka har varit den absolut bästa, med hög arbetsmoral, kämparanda och rätt skolfokus. I stort sett varenda lektion har genomsyrats av en fin arbetsro och samarbete. jag är så stolt! Jag tror också att eleverna känt av det, och det sprider sig ett lugn i klassrummet.

Veckan har handlat mycket om repetion i både SO , NO och Matte. Nästa fredag kommer vi att gå till skogen och titta på en grav från bronsåldern. Vi kommer att gå tillsammans med med 3A efter lunch och FBK 4-6. Eleverna får ta med nåt att dricka (festis eller juice, nån god frukt eller en kaka och en bulle). Vi tänker att vi blir kvar där och leker en stund. Om någon vill gå direkt hem från Tingvallaskogen går det bra om du meddelar mig innan.

Svenska: Vi har även repeterat här, och arbetat med hur man skriver en faktatext om en person, hur man skriver en berättande text och grammatik. Nästa vecka, redan på måndag startar vi nationella proven i svenska. Återigen, ber jag er att inte lägga planerade besök som tandläkare och liknande under de närmsta tre veckorna. Matematikproven flöt på så bra sist, och ni var verkligen hjälpsamma i min önskan.

Viktigt! Ni kommer få hem en brukarenkät som ni vårdnadshavare ska fylla i och göra, det är något som alla vårdnadshavare och elever gör i årskurs 3 och 5 varje läsår. Glöm inte att svara på enkäten för att göra vår skola bättre;)

Nästa vecka:

Måndag: Nationella prov och idrott