Vill börja denna vecka med att berätta att jag har en svår tid just nu då en nära anhörig är svårt sjuk. Eleverna i klassen vet om det här. Jag kände att de behövde veta om mitt tålamod tryter eller att jag inte är som vanligt. Du får gärna fråga ditt barn om de inte redan berättat. Det gör att jag kanske inte är lika snabb med att svara er som vanligt;(

Annars så rullar veckorna på så fort. Det är bara 30 dagar kvar till skolavslutning och tills att 3B;s lågstadieår är över och de kliver in på mellanstadiet. Jag tycker mer och mer att de börjar bli redo! Arbetet och arbetsron i klassrummet är helt fantastisk ganska ofta. Konflikterna blir färre och lättare att lösa. Vi har fått många nya klasskamrater under vårterminen och det är inte alltid helt lätt. Men jag tycker att alla har varit väldigt shyssta och tagit hand om våra nya klasskamrater.

Nationella proven är avklarade och under nästa vecka kommer eleverna få veta hur det gått. Jag återkommer med hur vi ska meddela resultatet till er föräldrar. Jag ska bestämma tillsammans med min kollega Linda. Tidigare har ni blivit inbjudna, men i pandemitider så behöver vi tänka annorlunda;)

Denna vecka har vi gått morgonpromenader alla morgnar då vi inte har idrott. En skön start på dagen och alla har uppskattat den. Några har sprungit runt och tom tagit 2 varv. Det är något vi kommer fortsätta med alla dagar fram till sommarlovet.

Vi arbetar på i alla ämnen. Vi är inne i sluttampen på järnåldern och SO och planerar att avsluta arbetet nästa vecka. I matte är det geometri och omkrets och jag ser att alla i klassen förstår vad omkrets är. Vi går vidare med area nästa vecka. I NO jobbar vi med våren som ni sett på vår instagram. Denna vecka har testat på att arbeta med ännu mer samarbete och språkutvecklande genom att i lärpar läsa faktatexten och tillsammans diskutera vilka ord som är viktiga och sedan göra egna tankekartor. På idrotten så är eleverna nu utomhus på Tingvallaskolan. Tänk på att ha lite varmare kläder då vi har lektion på morgonen. Samma tider som vanligt gäller. Under de närmaste 2 veckorna är det friidrott på Midgårdsvallen som gäller.

Viktiga datum:

14 maj – klämdag. Skola stängd. Fritids öppet för de som har behov.

11 juni – skolavslutning. Återkommer med tider

Nästa vecka: