Först ett par rader från veckans fixare: Vi har jobbat med no prov. Min kompis är sjuk men hon hälsar till er. Vi har jobbat med power point om våren. Vi är på area på matteboken. Vi har gjort klart omkrets. Vi är nu ute på idrotten hälsningar Benjamin och Faya.

Veckan har rullat på och vi har avslutat forntiden och arbetet med det. Det avslutades med ett digitalt prov på forms och eleverna visade sina kunskaper:) Nästa vecka så startar vi upp det sista arbetsområdets pengars värde. Eleverna ska få planera och samarbeta runt att ordna ett fiktivt kalas och ta reda på vad ingredienser kostar, jag tror det kommer bli ett roligt arbetsområde. På idrotten fortsätter nästa vecka med friidrott. Sedan kommer utomhuslektionerna handla mycket om olika lekar runt omkring skolan och kanske i skogen. I NO är vi på väg att avsluta våren-arbetet och där kommer vi fortsätta med näringskedjor- vem äter vem?

I svenska har vi provat på att skriva dikter. Femradingar, bokstavsdikter och dikter om litterära personer. Alla var jätteduktiga och resultatet blev bra. Vi fortsätter även med bok nr2 i Jakten på Jack och våldnaden.

Rent generellt sitter arbetsgången bra när det gäller de flesta ämnen och eleverna vet vad och hur de ska göra. Jag ser att de börjar bli riktigt trötta på dagarna och det är inte riktigt samma ork under lektionerna som tidigare. Vi pratar mycket om det och att fortsätta göra sitt bästa. Nu är det bara 23 skoldagar kvar av trean. Vi har sänkt tempot något och våra morgonpromenader är riktigt trevliga. Det verkar som klassen uppskattar att få gå och prata av sig innan skoldagen börjar. När det gäller nationella proven så har eleverna fått reda på sina resultat och ni vårdnadshavare kommer få hem en sammanställning på resultaten i slutet på maj.

När det gäller mellanstadiet och vem klassen kommer få som mentor får ni hålla er till tåls en tag till. Organisationen är inte satt än till ht-21, men det är inte många veckor kvar innan vi vet.

Nästa vecka blir en väldigt kort vecka eftersom det är kristi himmelsfärd på torsdag och fredag är en lovdag. Jag tror att vi alla tycker att det känns bra med några färre skoldagar 😉

Måndag: Idrott på Midgårdsvallen 8.30

Tisdag: Morgonpromenad och slöjd