Först ett par rader från veckans fixare: Hej, Vi har jobbat med ett nytt matte häfte om bråk. Vi har börjat göra både veckans ord, ben och koko, och multiplikations-tabellen, samtidigt. På torsdag åkte vi pulka, Vi hade jättekul! Vi har börjat att ha färg-grupper för läsförståelse.Vi har börjat at sammarbeta tillsammans. Hälsningar Penny Madonna.

Äntligen är vi igång efter ett långt jullov och det märks att barnen har fått vilat upp sig ordentligt. Stundtals är arbetsfokus i klassrummet helt fantastiskt bra! Eleverna är lite trötta men vi är snart i skoltänket igen hela dagen;)

Igår var vi och åkte pulka och provade friktionen i backen, med olika åkdon som kälke, pulka, snowglider och stjärtlapp. Vi provade även att åka på rumpan och då gled det inte lika bra. Friktionen var då högre än på pulkan. Jag hoppas att snön ligger kvar och att vi även kan utnyttja vintervädret nästa vecka. Vi kommer åka pulka och grilla korv till lunch på TISDAG, håll koll på bloggen och instagram. MAn får ta med sig något extra att äta, smörgås eller extra korv. 1 kaka eller 1 bulle. varm chokad är okej

Svenska: vi har två kapitel kvar i Ben och Koko och vi arbetar på. Vi har även börjar med våra nya läsförståelseböcker och arbetet i dessa gick väldigt bra. Vi arbetar i olika grupper och samarbetar. Vi tränar vår högläsning, läsförståelse, att läsa mellan och på raderna.

Matematik: Här har vi repeterat bråk, division och multiplikation. Det var lite klurigt att komma ihåg vad vi lärt oss innan jul, men klassen har kämpat på bra.

Idrotten är igång som vanligt på Valsta och varje onsdag nu under vårterminen kommer Ellen och Sokana vara i vår klass hela dagen.

Nästa vecka:
Måndag: idrott

Tisdag: slöjd, pulkaåkning och korvgrillning till lunch

Onsdag: idrott,