Först ett par rader från veckans fixare: vi har blivit klara ben och koko arbets boken. vi har jobbat med matematik om bråk. Vi har gjort ett prov i ben och koko det var svort men vi klara det till slut. Vi har börjat med att jobba i färg grupper. Vi har jobbat hårt i klassrums regler. Vi har gjort ett prov på multiplikation. Vi har åkt pulka och grillat korv den här veckan. Vi har börjat att äta i klasrumet. Helsningar från Madonna och Mirana. Älskar er.

Vi är igång med allt arbete och det känns skönt. Eleverna är lite mindre trötta än förra veckan och kanske är de på gång i skollivet igen;)

Nästa vecka startar musiken igen och Joanna från kulturskolan kommer. Det längtar vi efter! I tisdags gick vi till pulkabacken och hade en mysig stund tillsammans och grillade korv. Det var trötta med glada och nöjda barn som gick hemåt igen. När vi kom tillbaka till skolan gick vi till vårt fina bibliotek och lånade böcker. Sedan hade vi engelska, det var en minst sagt annorlunda lektion när det gällde fokus. Alla var supertrötta efter att vi sprungit upp och ner i pulkabacken. MEN jag måste säga att jag var imponerad av hur alla bet ihop och jobbade på!

Matematik: Vi har nu avslutat kapitlet bråk och nästa vecka kommer vi in på digitala klockan. Stephanie och jag har numer en till halvklass i matte/no och på mattepasset kommer klassen att jobba praktiskt med just digitala klockan.

Svenska: Ben och Koko arbetet avslutas denna vecka och vi kommer starta med en ny skönlitterär bok med läsförståelsefrågor till som heter Jakten på Jack. Blir roligt att arbeta vidare med något nytt!

I SO har startat upp forntiden och denna vecka har vi tittat närmare på hur en tidslinje ser. Vi har gjort vår egen tidslinje med när vi föddes och viktiga händelser. Begrepp som dåtid, nutid och framtid har vi lärt oss.

Nästa vecka blir en helt vanlig vecka. Flera elever har missat bussen till idrotten på måndagar och onsdagar. På måndagar åker bussen kl.8.30 och på onsdagar kl.8.10. Se till att ert barn kommer 10 minuter innan bussen går, till skolan. Om man missar bussen får man ogiltig frånvaro från idrotten även om man är i skolan hos mig.

Jag rekommenderar att man har en frukt eller smörgås med sig till vår fruktstund. Flera saknar, och det märks att de är trötta och hungriga under dagen och har svårt att orka jobba.

Till sist: jag har skickat ut lappar för vilket typ av utvecklingssamtal ni önskar. Dessa kommer se annorlunda ut nu när vi har en pandemi. Om jag inte får tillbaka lappen räknar jag med att ni inte önskar något samtal.

Trevlig helg önskar Tessan, Stephanie och Sulejman

Nästa vecka:

Måndag: Idrott. Tessan har möte 9.50-10.40 Stephanie har klassen

Tisdag: Slöjd

Onsdag: Idrott och musik.