Veckobrev 33

Hej! Nu har vi klarat av första veckan i skolan! Lite arbete har det blivit i svenska, matte och engelska, men mycket har handlat om att förstå hur och vad vi förväntas göra i årskurs 4. I matten har vi gjort ett repetionstest. Om det finns möjlighet skulle jag önska att ert barn har frukt/eller/och/ smörgås med sig. Vi äter inte lunch förrän 11.25 och alla i klassen är jättehungriga och trötta efter tiorasten. Många är dåliga på att äta lunch och denna vecka har jag varit rätt hård med alla måste äta. Det är svårt att tillgodogöra sig kunskaper när man är hungrig. Dessutom är det flera som inte äter frukost. I onsdags var det uppsim på idrotten, och 6 elever klarade målen för årskurs för årskurs 6, 150 meter bröstsim och 50 meter ryggsim utan att stanna. Jag vill verkligen slå ett slag för att ni anmäler ert barn till simskola på Midgårdsbadet i höst. Att kunna simma är att rädda liv! Jag bifogar en länk med anmälan till simskola:)

https://sigtuna.actorsmartbook.se/

Idag arbetat med addition, term, summa, talsorter och talets värde. Nästa vecka ska vi börja med samhällskunskap där vi ska lära oss om samhället och familjen. I NO ska vi starta med biologi och vår svenska skog. Vi har några som har slutat i klassen och nu är vi 17 elever. Klassen har haft sin första musiklektion med Camilla och vi har musik på torsdagar. På måndagar är det slöjd och tisdagar och onsdagar har vi idrott. På fredag nästa vecka är jag borta för en kommungemensam dag för ledningsgrupper i Sigtuna Kommun. Klassen kommer ha vikarie, Stephanie från fritids.

Glöm inte att lämna in hälsodeklarationen, för er som varit borta så ser jag gärna att den lämnas in så fort som möjligt. jag hoppas på att vi får samma fina samarbete detta läsår. Jag är här för era barns skull och vi på Tingvallaskolan vill det allra bästa för just ditt barn, Gå gärna igenom Tingvallaskolans gemensamma regler och förväntningar tillsammans hemma och diskutera. Dessa fanns i mappen som ni fick hem:)

Jag rekommenderar er att gå in och läsa på rektorsbloggen , se länk nedan.

http://rektor.tingvallaskolan.se/

Restriktionerna för corona ligger kvar till den 15 september. Utvecklingssamtalen blir därför på teams eller telefonsamtal och det sker 8 och 14 september. Boka in det redan nu. Mer information kommer:)

Till sist vill jag att ni går in och tittar på filmen om hur betyg fungerar. Vi har tre år på oss, men det är bra att ni som vårdnadshavare förstår vad vi arbetar mot.. Jag har även visat den här för era barn.

https://www.youtube.com/watch?v=MOKqtoy6UP4

Trevlig helg önskar Tessan

Nästa vecka:

Måndag: Slöjd

Tisdag; Idrott ute på Tingvalla (inget ombyte behövs)

Onsdag: Idrott ute på Tingvalla (inget ombyte behövs)

Torsdag: Musik

Fredag: Tessan ledningsgruppsdag. Vikarie Stephanie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *