Första veckan är nu avklarad och vi har kämpat hårt tillsammans. Det är en del nya rutiner och nya arbetssätt som ska introduceras. Jag ser att många i klassen kämpar under lektionstid med matematik, svenska, arbetsro i klassrummet och att inte störa sina kamrater. Vi har ett stjärnssystem i klassen där klassen får en stjärna för en väl genomförd lektion. För att få en stjärna behöver tre saker uppfyllas. Att alla kommer in i tid efter rasten, att man alltid gör sitt bästa och att man lyssnar på Tessan och gör som jag säger. Klassen har efter första veckan redan 7 stjärnor. Jätteroligt att se!

I matematiken repeterar vi just nu och arbetar med hundratal, tiotal och ental. Nästa vecka ska vi starta på kapitel 4 som handlar om att mäta.

I svenskan arbetar vi med substantiv. Singular, plural och obestämd och bestämd form. Det är riktigt klurigt!

I SO har vi denna vecka fokuserat mycket på värdegrund och att spela spel tillsammans i klassrummet. Framöver kommer vi att arbeta med våra IUP.er till utvecklingssamtalet.

Några saker som är viktiga!

Lämna in hälsodeklaration, godkännande om att få vara med på bild och våra klassrumsregler.

Eleverna behöver ha med sig frukt eller en smörgås till skolan. Vi har långa dagar och nästa vecka går vi till 14.00 alla dagar och följer ordinarie schema. Slöjden startar nästa vecka och idrotten är igång. Karin, vår idrottslärare har bokat simhallen på onsdag, så idrotten blir simning.

Vi har en ny instagramsida : ting_valla11b

Måndag: idrott, inga idrottskläder behövs. Skolan börjar kl.8.25

Tisdag: Slöjd

Onsdag: Simning. Handduk, badkläder och schampo