Veckan har rullat på i rasande fart!

Vi arbetar mycket med arbetsro och värdegrund, där vi på värdegrunden tränar på att spela spel tillsammans med varandra i klassrummet. Det är mycket att tänka på, att följa regler, att låta alla vara med och att hålla en lagom samtalston i klassrummet. Idag, fredag har vi haft en fantastisk svenskalektion med vår bok Ben och Koko, fråga gärna ert barn om den lektionen och vad det var som gick såå bra;)

På idrotten har klassen varit i skogen med Karin och i onsdags var vi och visade våra simkunskaper. Några klarade målen för årskurs 6, att kunna simma 200 meter utan att stanna och vila, varav 50 meter ryggsim och 150 meter bröstsim. Jag rekommenderar alla som inte kan simma att anmäla sig till simskola. Bifogar länk till det här:)https://www.sigtuna.se/kultur-och-fritid/idrott-motion-och-friluftsliv/simhallar/midgardsbadet/simskolor-och-kurser.html

Den här veckan har klassen haft slöjd för första gången och jag tror att nästan alla tyckte det var jättekul. Nästa vecka startar även dansen, så då är vi igång med alla nya lärare och ämnen;)

Trött klass efter en jättetrevlig förmiddag i simhallen;)

SNART ÄR DET DAGS FÖR UTVECKLINGSSAMTAL! INFORMATION

Onsdag v.37, den 9/9 och tisdag v.38, 15/9 är det dags för utvecklingssamtal från kl.13.00. Tider för det kommer ut i början på nästa vecka. Jag hade tänkt att eleverna skulle få göra sina presentationer på power point i teams, men applikationen strular och jag tror att vi måste ha i pappersform även denna gång. Har du något speciellt önskemål om tid, maila mig på therese.m.andersson@edu.sigtuna.se. Annars kommer jag lägga ut era tider på bloggen. Håll koll!

Glöm inte att följa vår instagram; ting_valla11b. Det är en ny instagram som gäller nu i årskurs 3. Mycket information läggs ut där, men även på bloggen såklart;)

Nästa vecka är jag borta på tisdagen då jag är på en kommungemensam ledningsgruppsdag. Stephanie kommer ha klassen tillsammans med en vikarie, Hani.

Nästa vecka:

Måndag: Idrott