Detta har varit en vecka av mycket sjukdomar, många i klassen har varit hemma och jag har fått ringa hem en del elever. Jag tackar för att respekterar de riktlinjer från Sigtuna Kommun givit angående sjukdomar under rådande omständigheter, det vill säga att ditt barn ska vara hemma vid minsta förkylning. Ditt barn måste ha varit symptomfri i 2 dagar innan man får komma tillbaks till skolan.

Vi arbetar på i klassrummet. Nästan alla har nu gjort sin IUP till utvecklingssamtalen som börjar nästa vecka. Jag hoppas alla har koll på sin tid. Jag har även bett eleverna att påminna er. En annan sak jag vill ta upp är att några av er kanske fått ett sms med ogiltig frånvaro. Det får ni av två anledningar. Att ni som vårdnadshavare glömt att lägga in i dexter eller ringt att ert barn är sjukt. För att lägga in i dexter går man i i skolportalen och loggar in med sitt bankid eller så ringer man 08-12451532.

Den andra anledningen är att ditt barn lämnar klassrummet utan tillåtelse. Eleverna är väldigt duktiga på att komma in i tid efter rasterna dock, och det är kul att se!

I matematik har vi denna vecka repeterat multiplikation och även tittat på sambandet mellan multiplikation och addition. Träna gärna hemma. Finns många övningar att göra på elevspel.se

I svenska så börjar arbetssättet med Ben och Koko att sitta, roligt! Många tycker att det är roligt att arbeta med vår läsebok och arbetsbok. I grammatiken så jobbar vi vidare med substantiv.

Idrott- klassen har varit i skogen med Karin där man lekt lekar och tränat orientering. Vi har haft tur med vädret. Tänk på att eftersom vi har morgonlektioner är det ganska kyligt, och mössa, vantar och varm jacka är bra att ha.

Nästa vecka händer det lite annorlunda saker. På tisdag är det Tingvallajoggen och alla elever ska komma ombytta i idrottskläder(anpassade efter väderlek) och springskor. Efter lunch så ska vi upp till vår nya bana och springa 4 km. Den som vinner i respektive årskurs kommer få medalj, spännande! Efter joggen så är det dag för kommunen att ta första spadtaget för vår nya skola, det blir en festlig tillsällning där elevrådet ska få vara med! Om man vill så är man kvar och tittar, annars är det okej att gå hem efter Tingvallajoggen när vi kommer tillbaks till skolan. Glöm inte att säga till mig då! På onsdag är det utvecklingssamtal och alla elever slutar kl.13. Har man inte fritids går man hem, annars tar fritids över. Samtalen pågår i vårt klassrum.

Till sist har rektor Jessica skrivit Septembers månadsblad, länkar till hennes blogg här; http://rektor.tingvallaskolan.se/

Nästa vecka:

Måndag: Idrott