Först ett par rader från veckans fixare: Vi har tränat på samhällskunskap.

Vi har tränat mycket på engelska. Nästa vecka ska vi ha skoljogg och den 23 ska vi gå och simma. Vi har haft engelskaprov på morgonen. Vi har haft klassråd och Jessica rekton tycker att vi har kämpat. Den här veckan har vi jobbat mycket men vi har haft det lungt i klassen. Varenda dag går vi morgon promenad vi tycker att det är bra. Några i klassen börja att köra basket och det är rolig. Tessan säger hela tiden-jag är stolt över era föräldrar så kom ihåg att tessan är stolt över er. Vi tycker att det är bra med morgon promenaden för att vi får prata ut oss så att vi inte stör på lektionen. Vi har jobbat hårt på DLS-test. Hälsingar från kidan och Madonna hejdå trevlig helg.

Denna vecka har vi kommit igång med avsnitt 2 i matematik som handlar om subtraktion och addition och sambandet mellan de två räknesätten. Vi kommer fortsätta under nästa vecka och sedan avslutas området med en diagnos.

Som ni kanske hört hemma så får eleverna ha tuggummi på lektionerna. Men de ska spottas ut när man går på rast och paketet ska ligga i lådan i klassrummet. På idrotten får man inte ha tuggummi heller såklart pg a kvävningsrisk. Eleverna vet vilka regler som gäller kring tuggummi och vad konsekvenserna blir om man bryter mot dem.

I samhällskunskap arbetar vi nu med rätten att vara sig själv. Vi är olika och det är bra och vad mobbing är och hur det kan kännas att bli mobbad. Torsdagens lektion blev bra med kloka tankar och diskussioner. Vi har kommit långt med att våga berätta om hur vi känner oss och vad som gör oss ledsna. I biologi har vi arbetat med skogens invånare., Begrepp som däggdjur, rovdjur, bytesdjur och gryt förekommer. I svenska är vi på kapitel 7 i Jakten på Jack och vår läsförståelse. Alla blir klara denna vecka med DLS-testen som görs för screening. I engelska har vi börjat med Whats up 4 och klassen har fått sin första läxa, glosor. Vi har gått igenom studieteknik om hur man kan träna hemma på glosorna. Det kommer att bli ett förhör varje fredag på veckans glosor och man behöver träna varje dag.

Från och med måndag kommer det lämnas ut en läxa. I skrivboken finns kommande vecka en svenskaläxa, och läxan och ämnet kommer variera. Ibland matte, ibland svenska och ibland något annat ämne. Läxan lämnas ut måndagar och ska tillbaka senast torsdag.

I bild har vi målat med vattenfärg och höstträd. Eleverna är väldigt duktiga på att följa instruktioner i bildämnet och det märks att de uppskattar våra bilduppgifter:)

Nästa vecka händer det ganska mycket. På onsdag efter lunch ska vi springa skoljoggen. Tänk på att ha bra kläder och skor att springa i och att man har koll på vilket väder som blir. Det innebär att vi inte kommer ha idrott på onsdag. På torsdag ska vi simma. Denna gång är inte Karin, idrottslärare med, utan jag kommer att vara i simhallen. Först med 4 A då Anju har min klass en stund innan hon lämnar dem hos mig. Klassen kommer att få fortsätta simträna.

Nästa vecka:

Måndag: Slöjd, engelskaglosor och läxa lämnas ut

Tisdag: Idrott

Onsdag: Skoljoggen

Torsdag: Simning. Glöm inte badkläder, handduk och schampo. och kanske en extra frukt. Läxboken tillbaka till skolan

Fredag: Glosförhör engelska

Trevlig helg:) Tessan