Hösten är här och denna vecka har bjudit på både regn, kyla och sol. Tänk på att era barn har regnkläder och stövlar på skolan. Det är inte kul att bli blöt redan på tiorasten och sedan ha blöta kläder hela dagen. Eleverna har även lådor i hallen där de kan förvara extrakläder. Vi är ute alla dagar på våra raster, även om det regnar. Denna vecka har de som varit sjuka förra veckan kommit tillbaks. Arbetsron har rubbats lite då det är jobbigt att komma tillbaks i skolans rutiner. Vi har pratat mycket om hur vi vill ha det och idag har klass 4B varit hos oss och pratat hur viktigt det är med arbetsro och att man är snälla med varandra. De har även berättat om hur de tyckte att nationella proven var att göra.

I matematik har vi jobbat på i boken denna vecka med geometriska former, både två- och tredimensionellt. Vi har arbetat ämnesövergripande i bild och matematik med dessa former.

I svenskan rullar arbetet på med Ben och Koko, läsförståelse och grammatik. Vi är inne på sista sidorna med substantiv i vårt häfte, men det tåls att repeteras flera gånger om;)

I tisdags var det Tingvallajoggen och hela klassen var jätteduktiga på att springa, så kul att se! Jag har ju också fått träffa er föräldrar på utvecklingssamtal i onsdags! Hälften av klassens samtal är genomförda, och jag hoppas ni var stolta över ert barns presentationer;) Flera av er har jag träffat på skolgården eller i dörren, men det var trevligt att få träffa er en längre stund. Jag fick många lovord av er föräldrar och det tackar jag för. Det är vi tillsammans som förbereder ert barn på bästa sätt för framtiden. Jag fick en fin menening av en kollega som sa så här: ”Ni föräldrar är experter på ert barn och vi lärare är experter på elevera i grupp” Klokt sagt tycker jag. På tisdag nästa vecka är det dags för utvecklingssamtal för er som inte haft. Glöm inte att passa tiderna!

Angående vad man får ta med sig till skolan och äta: Frukt, grönsak eller smörgås är okej att ta med sig. Jag har sagt att man får äta en frukt inne i klassrummet på eftermiddagen om man behöver. Det är väldigt långa skoldagar och man kan behöva fylla på energi för att orka. Jag vill dock inte att eleverna har med sig risifrutti eller annan yogurt. Riskakor vill vi undvika då det endast är snabb, tom energi. Då är det bättre med nyttiga mellanmål.

Viktig information!

På fredag den 18/9 är det dags för naturskolan igen. Denna dag handlar om berg, luft och vatten. Jag länkar en film som ni kan titta på tillsammans med ditt barn så får du/ni se vad dagen kommer att handla om. Vi får lunch på naturskolan, och det som är bra att ta med sig är en frukt eller smörgås och en vattenflaska som är fylld med vatten. Sedan behöver ditt barn ha kläder efter väder, stövlar, regnbyxor och regnjacka/mössa och vantar. Det är inte kul att frysa en hel dag. Vi åker direkt på morgonen så det är viktigt att komma tid!

Elevernas läsår 2020/2021

Höstterminen 2020

Skolstart: måndag 17 augusti

Skolavslutning: tisdag 22 december

Vårterminen 2021

Skolstart: tisdag 12 januari

Skolavslutning: onsdag 9 juni

Lovdagar och studiedagar

Studiedag: 28 – 29 september

Höstlov: 26 oktober – 30 oktober (vecka 44)

Studiedag: 8 februari

Sportlov: 1 mars – 5 mars (vecka 9)

Påsklov: 29 mars – 1 april (vecka 13)

Klämdag: 14 maj

Nästa vecka:

Måndag: Idrott utomhus

Tisdag: Slöjd. Utvecklingssamtal. Alla slutar kl.13

Onsdag: Idrott utomhus och musik.

Fredag: Naturskolan. Glöm inte kläder efter väder, vattenflaska och frukt/smörgås

Trevlig helg önskar Stephanie och Tessan