Först ett par rader från veckans fixare: hej vi har på börjat kapitel 1 i vår nya engelskabok. och i samhällskunskapen pratar vi om mobbning. i matten så ska blå sidor vara på tal 130 och gröna sidor ska va på tal 90 det är några som är där på sidorna men det blir svårare och svårare. i no så håller vi på med natur alfabetet. i onsdags så sprang hela skolan. i torsdags va klassen och simma. tyvär va min klasskompis sjuk det var allt för penny och Linnéa hejdå

Denna vecka har gått i hälsans tecken:) Vi har sprungit skoljoggen och simmat. Alla var jätteduktiga att springa och på simningen, lite trötta simtag bara efter träningsvärk i kroppen av skoljogg:)

Jag har lagt ut några inlägg på instagram angående föräldrasamråd den 6/10 och om utflykt på onsdag den 29 september. För att delta i föräldrasamrådet den 6/10 anmäler ni er till rektor på mail: jessica.ljungwall@sigtuna.se Mötet är kl.8.30-9.30 på skolan och ni blir bjudna på frukost. Ni kommer få en digital rundvandring av nya skolan! När det gäller utflykten på onsdag så bad jag om er hjälp av föräldrar att följa med. En förälder har anmält och jag är jätteglad över hjälpen. Om någon mer vill följa med till skogen och grilla och leka så är det bara att höra av er. Ni är så välkomna:)

Matematik: vi jobbar på med kapitel 2, som handlar om subtraktion och addition och sambandet mellan de båda räknesätten. Vi behöver nog nån vecka till innan vi är färdiga att göra diagnos. I svenska har vi repeterat grammatik och ordklasser som även var veckans läxa. Vi ha arbetat med Jakten på Jack och nu har vi bara ett kapitel kvar i boken. Sedan ska vi fortsätta med Zick Zack. I engelska har vi startat upp i Whats up 4 och det känns som om klassen gillar den:) I NO har vi arbetat med skogens invånare och repeterat begrepp som däggdjur, rovdjur, dia, bytesdjur och näringskedja. Vi har pratat lite om allemansrätten och fortsätter med det nästa vecka samt naturen på hösten. I SO är det samhällskunskap och rätten att vara sig själv och mobbing. Detta fortsätter vi med även nästa vecka.

Det är en kort vecka i skolan nästa vecka. Det är studiedagar måndag och tisdag och skolan är stängd. Fritids är öppet för de har plats och har behov.

Måndag: Studiedag

Tisdag: Studiedag

Onsdag: Idrott, utflykt och grillning till skogen

Torsdag: Musik, Läxa tillbaks