Veckobrev 39 – det sista på bloggen

Först ett par rader från en veckans fixare som var sjuk förra veckan:

Hej, Jag har varit sjuk förra veckan så jag skriver nu. Vi har haft 2 lediga dagar, Måndag och Tisdag. Vi har haft tid att vila oss lite. På Onsdag gick vi och grillade i Tingvallaskogen, Vi grillade hamburgare, Vi hade det jättemysigt. Vi bestämde sen att gå till Elefantparken, Nästan alla i klassen lekte burken några gånger. Sedan gick vi tillbaka till skolan. Vi är klara med Jakten på jack nu och vi kommer jobba med något annat. Vi har haft tid på oss att fortsätta med matte, Så länge har en person gjort diagnos 2, de andra kämpar fortfarande. Men imorgon är det helg.

Trevlig helg, Penny

Detta blir mitt och klassens sista inlägg på bloggen, från och med nästa vecka kommer vi skriva på UNIKUM. Jag har ju redan testat att skriva i meddelandefunktionen och på studiedagarna denna vecka fick vi lära oss att göra pedagogiska planeringar. Så jag antar att ni fick många notiser under tisdagen:) En väldigt bra sak är att jag ser vilka vårdnadshavare som har öppnat och läst mina inlägg, det gör ju att jag har koll på om jag måste skicka ut en extra påminnelse.

Veckan var som sagt kort och vi har varit i skogen och grillat hamburgare och lekt i Elefantparken. En mycket lyckad dag om ni frågar mig:)

I matematik har vi jobbat på med kapitel 2 som handlar om addition och subtraktion. I svenska är vi nu klara med läsförståelsearbetet Jakten på Jack. Idag har klassen fått göra ett prov på om skogen och dess invånare.

Nästa vecka börjar vi arbetet med demokrati i samhällskunskap och i biologi så fortsätter vi med skogen och hösten. Här ska det bli spännande och se vad eleverna kommer ihåg från årskurs 3! Till sist vill vi önska Benajmin lycka till på sin nya skola. Idag har vi sagt hej då, lämnat fina teckningar och vi blev bjudna på fika:)

Titta gärna på denna med ditt barn om vad demokrati är: https://urplay.se/program/202385-sa-funkar-sverige-demokrati

Titta gärna på denna korta film om varför löven på träden byter färg på hösten:

Jag vill påminna om att engelskaläxan lämnas ut måndagar och det är förhör på fredagar. Veckoläxa i skrivhäftet lämnas även den ut på måndagar och ska tillbaka på torsdagar. Jag saknar även några hälsoblanketter som jag lämnade ut i fredag. De ska in snarast.

Nästa vecka:

Måndag: engelskaläxa och veckoläxa ut, slöjd

Tisdag: idrott utomhus

Onsdag: idrott utomhus