Denna vecka har bjudit på fint höstväder, ganska varmt och soligt. Jag hoppas att vi även får fint väder på onsdag när vi ska ha vår stjärndag. Eleverna har skrivit lappar och påmint er om att de behöver ha egen lunch med sig. Om man vill ha lunch från skolan så hör av er till mig senast idag. Vi har röstat om vad vi ska göra, och majoriteten vill gå till Elefantparken. Skulle det vara dåligt väder så kommer vi göra saker tillsammans i klassrummet. Även det har eleverna fått varit med och bestämma. Elevinflytande när det är som bäst;) Även Joanna som är vår musiklärare kommer följa med, jättetrevligt!

Rektor Jessica har bloggat om nya skolan. Som ni kanske hört hemma så låter det väldigt mycket utifrån under lektionstid, men även raster emellanåt. Jag tycker klassen har varit duktiga med arbetsro trots detta oväsen. Vi får tänka att det kommer en ny fin skola snart;) http://rektor.tingvallaskolan.se/

Apropå musiken så kommer vi från och med v.41 dela upp klassen i två grupper och de kommer ha 20 minuter musik var. Detta beroende på att klassen ska kunna få möjlighet att lyckas på musiken, jag tror att denna lösning blir bra.

I matematik är i full gång med att arbeta med stora tal och uppställning. Än så länge hänger vi med, men framöver blir det klurigare med växling också:)

Denna vecka har vi startat upp med första engelskalektionen. Vi har ett material som heter Whats Up, en textbook och en workbook. Alla tyckte det var jätteroligt att komma igång och har nog längtat lite;) Engelska i årskurs 3 syftar mycket till att prata engelska och det var klassen jättebra på!

I svenskan har vi startat upp ett nygammalt område, att skriva berättelser med en början, ett mitten, ett problem och ett slut. Det är viktigt att komma ihåg stor bokstav efter punkt och att kunna sätta ut punkten på rätt plats. Detta kommer vi fortsätta fokusera på framöver.

Nästa vecka är en kort skolvecka. Måndag och tisdag är skolan stängd för studiedagar. Fritids är öppet för de som anmält behov av omsorg. På onsdag går vi på utflykt. Ingen skrivläxa kommer delas ut nästa vecka, utan vi gör den i skolan tillsammans. Det är några som glömmer lämna in läxan. Hjälp ert barn och påminna om att ta med läxan på torsdagar.

Måndag: Studiedag. Fritids öppet

Tisdag: Studiedag. Fritids öppet