Först ett par rader från veckans fixare: Hej det är Ahmet Dizdarevic och Faya Abdulhad . Det har varit en tuff veckas. Vi har jobba med bland annat istiden, analog klocka och digital klocka. Vi har börjat med dans igen. Hela klassen körde burken på lunch rasten. Hej då från Ahmet Dizdarevic Faya Abdulhad.

Vilket härligt vinterväder! Vi hoppas det får ligga kvar så vi kan njuta;)

Jag måste säga att nästan alla i klassen har jättebra vinterkläder, termobyxor, mössa och vantar, toppenbra!

Nästa vecka på tisdag har Stephanie klassen då jag är borta hela dagen på ledningsgruppsdag. När det gäller utvecklingssamtalen har jag fått in era önskemål, tack! jag kommer att lägga ut tider med teams-samtal och telefonsamtal här på bloggen under nästa vecka. Alla kommer får IUP:erna hemskickade. Vill påminna om att gå in på skolinspektionens länk som jag skickat till er via sms och ligger på bloggen i tidigare inlägg. Gå in och svara, för att göra vår skola bättre!

I svenska har vi skrivit berättelser, och det är många som tycker det är jobbigt. Man ska ha en röd tråd, en början, ett problem, en läsning och en avslutning. Du behöver en huvudperson och en miljö. Du behöver ha en idé om vad du ska skriva, en fantasi. Att skriva berättelser och läsa böcker är ett jättebra sätt att träna upp sin berättarförmåga och fantasi. I nationella proven kommer denna förmåga att testas.

SO- Vi har startat upp forntiden och vi har börjat med istiden denna vecka. fråga ert barn om vad en jättegryta är och morän:)

På idrotten fick klassen en stjärna av Karin, kul för oss! Musiken har startat upp med Joanna från Kulturskolan igen och jag tror alla tyckte det var kul att träffa Joanna igen!

MATEMATIK- klockan, klockan, klockan.. Digital tid men även analog. Det här är svårt! För att träna på klockan, fråga ert barn hemma om va klockan är är, titta på klockan tillsammans. Fråga: om klockan är 14.00 och vi ska handla om en timme, vad är klockan då?

Även på elevspel och bingel kan man träna klockan.

Nästa vecka:

Måndag: Idrott

Tisdag: Slöjd. Tessan på utbildning. Stephanie har klassen.

Onsdag: Idrott och musik

Information från MKE för er som harmodersmålsundervisning och studiehandledning

Nytt måndadsblad från rektor Jessica:) : http://rektor.tingvallaskolan.se/