En kort skolvecka denna vecka för eleverna. Vi lärare har arbetat och suttit med pedagogiska planeringar och på digital föreläsning med kommunens övriga lärare. Pandemin gör sig påmind och jag vill också påminna om hur viktigt det är att följa folkhälsomyndighetens råd, stanna hemma vid sjukdom.

Onsdagen blev lite annorlunda med vår utflykt till elefantparken och picnic. Jag ser att vi behöver fortsätta öva på att vara tillsammmans och samspela i olika situationer. Nästan hela klassen plockade blåbär, gungade på kompisgungan och lekte burken. Kul att se att de försöker att göra sitt bästa. Joanna från musiken följde med och från och med nästa vecka gör vi ett nytt avstamp när det gäller musiken och vi kommer dela upp klassen i två grupper. Många har haft det besvärligt att kunna genomföra dessa lektioner tidigare.

I matematik har vi börjat med addition med uppställning och växling. Detta var jättesvårt och vi kommer fortsätta nästa vecka.

Vi har startat upp ett nytt område i SO och har påbörjat världsreligioner. Vi började med att fundera på vad religion betyder för mig. Alla tänkte och funderade och jag fick så många kloka tankar. Det ska bli spännande och fortsätta det arbetet. Den första religionen vi kommer titta närmare på är kristendomen, det är också den religionen med flest anhängare i hela världen.

På onsdag nästa vecka är det dags för simning. Viktigt att komma tid (precis som alltid) då vi har fått den första tiden. Glöm inte badkläder, schampo och handduk, samt en extra frukt.

Nästa vecka:

Måndag: Idrott

Tisdag: Slöjd

Onsdag: Simning, glöm inte badkläder, schampo och handduk

Vill påminna om höstlovet v.44 då skolan är stängd.