Denna vecka har vi arbetat hårt i alla ämnen. En del har det svårt att orka arbeta under en hel lektion. Då finns det möjlighet till pauser, men utan att störa sin klasskamrater. Framförallt upplever jag skrivandet som jobbigt hos många, och skrivläxan är en del i att även träna skrivning hemma. Så uppmuntra era barn att skriva mycket och mer än 5 meningar. Läxan är anpassad för att passa alla.

Matematik – Äntligen kan jag lyckligt säga att hela klassen nu kan uppställning med addition och 1 växling. Vi har tränat och tränat och nästa vecka så blir det ännu lite svårare med 2 växlingar. Några har redan provat lite;)

Svenska – Ben och Koko med läsförståelse fortsätter, samt vårt grammatikarbete på onsdagar. På torsdagar så arbetar vi vidare med vårt skrivande, och då framförallt berättelser. Detta är något av de moment som kommer testas i nationella proven i april. Det är viktigt med stor bokstav och punkt och att man har en röd tråd i sin berättelse

Förhandsgranskning av bild
3B läser på sin morgonrutin på polyglutt.

Nästa vecka är en helt vanlig vecka. Jag vill verkligen påminna om att era barn har regnkläder och stövlar på skolan. Vi har torkskåp men många är dåliga och de räcker inte till hela skolan.

Nästa vecka:

Måndag: idrott på Tingvallaskolan, inget ombyte

Tisdag: Slöjd

Onsdag: Idrott på Tingvallskolan, inget ombyte. Musik i halvklass