Vilken vecka! Vi har gjort så många roliga saker! Vi utvecklas tillsammans i vårt samspel mellan varandra, och i konflikthantering. Jag är så glad över dessa framsteg;) Men med framsteg backar vi också ibland vilket i är helt naturligt och jag känner mig lugn i det. Jag känner också att jag har stöd från er föräldrar, vilket gör allt så mycket enklare.

Vi har arbetat på i framförallt matematik med uppställning och subtraktion. Jag har ju som ni vet skickat hem matteläxa över lovet, och det är bara saker vi har arbetat med så det borde inte vara några problem.

När det gäller läsutmaningen på höstlovet så behöver ni göra följande:

1. Ladda ner appen polyglutt
  2. Logga in på ikonen office 365
  3. Logga in med de uppgifter ni fått hem
  4. När du läst; logga in på www.jagharlast.se
  5. Fyll i uppgifterna som efterfrågas och tryck på skicka

I SO har vi arbetat mycket med FN:s barnkonvention både i klassen och tillsammans med våra faddrar. Jag var så imponerad av arbetet med faddrarna i 6B idag, vilka stjärnor:)

I torsdags hade vi Naturskolan och de kom till oss. Vi hade höstvandring i Valstaskogen. Förutsättningarna var inte de bästa, regnet öste ner och en av lärarna på Naturskolan var sjuka så vi gjorde vår dag tillsammans med 3A. Alla kämpade på, trots regn och korv som knappt blev varm, för det var väldigt svårt att göra upp eld när alla pinnar i skogen var blöta.. Klassen kammade hem 3 stjärnor för dagen och jag tror att ni fick hem nöjda, men blöta barn;)

När klassen kom in idag efter lunchrasten hade fröken förberett en liten överraskning. Alla trodde att vi skulle jobba med SO och elevens val, men när det ringde in så fanns det grönsaker, dipp och salta pinnar till alla. Vi avslutade våra första 9 veckor med hårt arbete med mys och film, de är så värda det

Nu väntar ett välförtjänt höstlov med vila och ändå lite läxor;) Vi ses igen måndag den 2/11 kl.8.30. Vi startar då med idrott igen. Vi kommer ha en ny klasskamrat som börjar då. Hon heter Elene. Klassrummet är nu ommöblerat och alla har nya lärkamrater. Även i matsalen kommer det vara nya platser.

För information: Textilsslöjdssalen är för närvarande avstängd då man hittat mögel. Vi vet inte riktigt hur det kommer se ut med textilslöjden än. Rektor arbetar på lösning.

Måndag: Idrott på Tingvallaskolan

Tisdag: Slöjd

Onsdag: Skridskor i Pinbackshallen. Ta med varma kläder. hjälm och skridskor ni som har. Några i klassen har anmält att de ska ta med egen lunch.

Fredag: Författarbesök av Magnus Ljunggren

Jag önskar er en skön höstlovsvecka