Hej! Nu är vi gång igen efter höstlovet, och i måndags var det många som lämnade sin matteläxa som jag skickade hem innan lovet. Grymt jobbat! Det var några som hade läst, och även loggat in på jagharlast.se men få som hade skickat in bokrecensioner.

När det gäller skrivläxan och är det några som har svårt att lämna in den i tid på torsdagar. Eleverna kan göra sin läxa själv, men behöver stöd hos er föräldrar, att bli påminda. Läxan syftar till att utveckla sitt skrivande och på nationella proven i vår så kommer det bli en del skrivande i svenska. Joanna, vår musiklärare var sjuk i onsdags, men Stephanie var snäll hade musiklektionen. Det tackar vi för;)

Som ni säkert märkt är det återigen hårda restriktioner från folkhälsomyndigheten med angående av pandemin. Flera av våra planerade aktiviteter har ställts in på grund av detta. Jag vill här även påminna om att om ditt barn har minsta sjukdomssymptom så ska man vara hemma.

När det gäller nationella proven för årskurs 3 så vill jag påminna om att inga ledigheter beviljas mellan v.10-21.

Matematik: Vi har fortsatt arbetet med uppställning med subtraktion, samt repeterat klockan och multiplikation. Ni föräldrar kan hjälpa ert barn med klockan genom att ha en analog klocka hemma på väggen och fråga ert barn vad klockan är. Man kan också träna klockan på elevspel. Se länk nedan.

Svenska: vi arbetar på med läsförståelse och Ben och Koko, grammatik och att skriva berättelser.

IDROTT– Vi har nu börjat åka till Valsta med buss för att ha idrott. Bussen åker 8.30 på måndagar och och 8.10 på onsdagar. Det är jätteviktigt att komma i tid. Bussen väntar inte in sena elever.

Nästa vecka:

Måndag 9/11 Idrott på Valsta. Idrottskläder och handduk ska tas med. Bussen åker 8.30

Tisdag: Slöjd

Onsdag: Idrott på Valsta. Idrottskläder och handduk ska tas med. Bussen åker 8.10. Musik

Trevlig helg önskar Tessan och Stephanie