Först ett par rader från veckans fixare: Vi har haft multiplikation prov. och vi har gåt på musik och fått mycket beröm . vi är snart klart med 2b matte bok. vi har läst 2523 sidor Tessan vår grymma lärare har läst 1823 sidor en vecka kvar. jag har låna bok från biblotik och den boken heter bajs boken. vi har snart samlat 20 stjärnor vi hat 17 stjärnor nu. hälsningar från Hamza och Linnéa. hejdå.

Hösten är här och idag när jag gick hem som kom den första snön! Lite mysigt även om det var regn blandat med snö:) Det betyder att era barn behöver ha varmare kläder och mössa och vantar på skolan. Vi är ute på våra raster. I måndags fick vi en ny personal till klassen. Han heter Sulejman och är resurs i klassrummet, på rasten och även på fritids. Vi hälsar Sulejman välkommen;)

I svenskan arbetar vi på med grammatik och läsförståelse. Vi har ägnat en del tid att åt att träna läsförståelse. Framöver så kommer klassen få prova på att göra ett gammalt nationellt prov i både svenska och matte.

I SO så har vi avslutat judendomen och nästa vecka kommer eleverna få göra ett prov på judendomen. Allt för att träna på provsituationen där man behöver vara tyst under provet, läsa frågan flera gånger om man inte förstår och hitta viktiga ord som gör att man förstår frågan.

I matematik har tittat på matematiska begrepp som term, differens, kvot, produkt, addition, geometriska former, lika med, större än. Klassen har påbörjat en power point med matematiska begrepp där de ska förklara dessa med hjälp av ord, meningar och att rita. Det ska bli spännande och se arbetet växa fram.

Nästa vecka:

Måndag: Idrott på Valsta. inget ombyte. Bussen går 8.30