Först några rader från veckans fixare: Jag och min klass tycker att so och no är lite svårt ibland. Vi är snart klara med matteboken. Vi är klara med kristendom och judendom. Vi jobbar nu med islam. Vi tycker att det är roligt med matteboken. Vår idrots lärare är lite osams med oss. Men maria och jag är veckans hjälpare men jag skriver inte maria för hon är sjuk. Vi gör mycket saker för vår lärare Tessan är hård mot oss. Vi moste läsa 2500 sidor men vi har läst 2523 sidor och tessan har läst 2423 sidor hon är nära oss. Vi skulle prata med magnus ljungren men han var sjuk den dagen men vi kommer att se honom i maj. Helsningar benjamin och maria.

Veckorna springer iväg och nu är det bara drygt tre veckor kvar till jullovet. Både barn och fröken börjar bli trötta av vårt hårda arbete i och utanför klassrummet. Den här veckan har vår adventskalender med problemlösning kommit upp på väggen och på tisdag får vi äntligen börja öppna första vanten. Vi har smygstartat med att lyssna varje dag efter lunch på julkalendern Marvinter. Ett mysigt inslag efter lunch varje dag;) I onsdags var det Armans sista dag i vår skola, han ska flytta. Vi ritade fina överraskningsteckningar till honom och tog ett kort tillsammans. Det är det kortet som nu pryder vår blogg;)

I matematik är vi inne på sista kapitlet i matteboken och alla längtar efter att äntligen få börja med treans mattebok, men först ska vi repetera bråk och division och kanske hinna testa på ett gammalt nationellt prov i matematik.

I svenska nöter vi på med berättande texter, grammatik och läsförståelse. Vi har nu gått igenom ordklasserna substantiv, adjektiv och verb. Nästan alla i klassen vad ett verb är, vad ett substantiv är och vad ett adjektiv är. Vi har även läst en faktatext om advent och svarat på frågor.

I skolan har många lärare varit sjuka och vi har pusslat för att få ihop allt. I tisdags var Camilla, vår syslöjdslärare sjuk och klassen hade en vikarie; Hani. Hon berättade att alla hade varit så duktiga, det blir jag så glad av att höra. Som ni vet skulle jag har varit borta på fredag, (imorgon) men pga sjukdomar så måste vi vara kvar och undervisa. Vi kommer att ha vår läsutmaningsbelöning redan imorgon, med lek, fika och skolappar imorgon eftermiddag. Några elever har lovat att hjälpa mig och baka;)

Glöm inte att läsa rektor Jessicas blogg http://rektor.tingvallaskolan.se/

Nästa vecka:

Måndag: Idrott, inget ombyte, på Valsta