Först ett par rader från veckans fixare: Hej det är Bunyamin och Adnan i veckan vi har jobbat med matte och svenska. Det var har vart lite jobbigt för att TESSAN ger oss svåra mattetal. Det var dåligt i idrotten det beror på att vi ibland inte lyssnar på Karin. Hälsningar från Bunyamin och Adnan.

Nu är det bara 2 veckor kvar innan vi får en välbehövlig vila. Som ni sett i förra veckans veckobrev så har barn- och ungdomsförvaltningen tagit beslut om att tidigarelägga jullovet. Det betyder att vår sista dag är fredag 18 december. Vi börjar 8.10 i klassrummet och har en egen julavslutning med vår klass i klassrummet. Inga föräldrar pg a rådande pandemi. Vi slutar skolan 12.15. De elever som inte har fritids får välja om de vill äta lunch i skolan eller gå hem och äta. De elever som är på fritids den dagen äter i skolan och går sedan till fritids. Om ditt barn INTE SKA äta lunch vill jag att du mailar eller smsar mig.

Matematik: vi har äntligen börjat med 3B:s mattebok efter repetion av bråk och division. En halv, en tredjedel, en fjärdedel är nu begrepp vi behärskar. Multiplikation fortsätter och nu tror jag att många börjar förstå att det är väldigt bra att kunna multiplikation när vi ska räkna division;) Nästa vecka kommer vi prova på att göra gamla nationella prov i matematik.

Svenska: Arbetet löper på i Ben och Koko och vi har även repeterat alla tre ordklasserna substantiv, adjektiv och verb i en teamsuppgift. De flesta kan nu hantera teams och hitta sina uppgifter, göra dem och sedan lämna in dem!

SO: Vi håller på att avsluta världsreligionerna och nästa vecka har klassen prov i islam. Vi ska även titta lite närmare på buddismen under nästa vecka. Sedan väntar bara den sista delen att knyta ihop de tre religionerna och hitta likheter och skillnader.

Denna vecka har rektor Jessica varit med klassen på idrott och jag var med i onsdags. Vår rektor var imponerad över klassens prestationer och hur duktiga de var. Jag vill också berätta att jag pratade med vår trä-och metallslöjdslärare Gustav som öste beröm över klassen. Så glad jag blev att höra det;) 3B har denna vecka tjänat ihop 19 stjärnor. Vi får se om den sista stjärnan kommer in så vi får avsluta vår hösttermin med en belöning;) Sammanlagt har klassen då fått ihop 60 stjärnor och 60 utmärkta lektioner i arbetsro och fokus, grymt jobbat!

Nästa vecka ska vi ha ett mindre julpyssel på fredagen. Det gör vi i vår klass själva tills skillnad från tidigare år när vi varit med vår fadderklass.

Nästa vecka:

Måndag: Idrott